FSS ne odustaje od Vladana Kovačevića, presudiće Sud u Lozani!

Autor: Ivan Cvetković
sreda 29.03.2023.
13:20
Izvor: Sportske.net, Sport klub

Videćemo hoće li golman Rakova moći da nastupa za "orlove", selektor Dragan Stojković bi ga vrlo rado video u nacionalnom timu.

Raków Częstochowa
Raków Częstochowa

Povezane vesti

Iako se očekivalo da Vladan Kovačević bude pozvan u nacionalni tim Srbije u nedavno okončanom prvom kvalifikacionom ciklusu za odlazak na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj, to se nije desilo.

Razlog je administrativne prirode.

Sport klub preneo je informaciju da će odluku o slučaju promene sportskog državljanstva doneti Sportsku sud za arbitražu u Lozani.

FIFA je prvo odbila zahtev golmana Rakova da zaigra za reprezentaciju Srbije jer je prethodno bio pozivan za selekciju Bosne i Hercegovine, ali nije upisao nijedan nastup za "zmajeve".

Isti izvor navodi da su pravni zastupnici Vladana Kovačevića utvrdili da je tokom prakse u poslednje nepune tri godine bilo izuzetaka od FIFA pravila, te da će to biti argument u ovom slučaju.

Pravilo FIFA glasi da igrač koji je igrao za reprezentaciju druge države, nakon što je napunio 21 godinu ne može da promeni sportsko državljanstvo. Međutim, postoji izuzetak od pravila - kada do je 12. godine života igrač imao pasoš države čije sportsko državljanstvo zahteva.

Kovačević je upisao nastup za U21 selekciju BiH sa 22 godine i 182 dana, videćemo hoće li FSS dobiti još jednu pravnu bitku...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke