Lalatovićev pomoćnik otkriva: "FSS korumpiran, pljunuli su nam u lice"

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 14.10.2021.
17:48
Izvor: Sportske.net, Sport klub

Bratić revoltiran načinom na koji se stiče diploma.

fkvojvodina.rs
fkvojvodina.rs

Povezane vesti

Višegodišnji saradnik Nenada Lalatovića, srpski trener Vidak Bratić smatra da se nečasne radnje događaju unutar Fudbalskog saveza Srbije kada je u pitanju njihova Škola za trenere.

On je u intervjuu za "Sport klub" naveo da su fudbalski treneri  u Srbiji sve nezadovoljniji načinom na koji se postupa prema njima i njihovom školovanju, spram drugih, novih stratega.

"Sramno na kakav nivo se srozala nekad ugledna Škola za trenere Fudbalskog saveza Srbije. Tuga, boli me duša, jer je reč o mojoj zemlji, ljudima na čijim plećima je budućnost najpopularnijeg sporta. Pljunuli su nam u lice, izbrisali dekretom godine rada i odlučili na volšeban način, mimo bilo kakvih kriterijuma, samovoljno da sačine spisak polaznika za PRO licence", ističe Bratić.

"Ni danas ne znamo ko je primljen na školovanje za najviše fudbalsko zvanje. Poslednja generacija otvorila je semestar u oktobru, FSS nije osetio potrebu ni tada da obelodani spisak kandidata. Koliko čujem na grupi za PRO UEFA licencu ima 20 polaznika, spisak se negde nazire, u internoj komunikaciji, ali iz trenerske škole nije izašao nijedan konkretan papir. Presedan! Ranije se tačno znalo ko je primljen, poslednji potez najbolji je dokaz javašluka i stida unutar škole. Toliko jasnog da kriju spisak od šire javnosti", dodao je on.

Kako kaže, po treći put u karijeri je na vreme konkurisao i nikakvog odgovora od strane Fudbalskog saveza Srbije nije bilo. Poseduje zavidno iskustvo rada sa seniorima na najvišem nivou, ali...

"Nikakav odgovor nisam dobio. Koliko čujem, mejlovima su obaveštavali primljene kolege. Ne znam više ni šta da mislim, valjda posle tri decenije neprestanog angažovanja u fudbalu, dve u kopačkama i jedne na klupi, kao trener zaposlen u inostranstvu ne interesujem FSS. Srbija je moja država i ne mogu da se pomirim sa poslednjim udarcem ispod pojasa. Ne, neću da ćutim. Očigledna je korupcija, da ne upotrebim težu reč", kazao je revoltirani Bratić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke