Partizan se olako odrekao Šćekića, i u Poljskoj iznenađeni transferom

Autor: Darko Mitrović
petak 21.01.2022.
18:30
Izvor: Sportske.net

A trebalo je da Partizan bude dodatno pojačan na poziciji defanzivnog veznog...

 Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Nema sumnje, Partizan će do kraja zimskog prelaznog roka angažovati novog igrača na pomenutoj poziciji, to će najverovatnije biti Srđan Mijailović iz Čukaričkog, ali da bi tim na proleće zaista bio pojačan u veznom redu, trebalo je da bude zadržan sastav iz prvog dela sezone.

Aleksandar Šćekić je u protekle tri i po godine pokazao da je veoma pouzdan igrač, većinu važnih utakmica je vrlo dobro odigrao, a posebno će se pamtiti njegov letošnji gol protiv Sočija u 90. minutu, kojim je Partizan izbegao eliminaciju u poslednjem koli kvalifikacija za Ligu konferencija.

Uz odlične defanzivne karakteristike, svojom visinom je Partizanu donosio dodatni kvalitet u skok igri, a upravo takav slučaj je i bio u tom duelu sa Sočijem, kada je Šćekić udarcem glavom posle kornera pogodio mrežu.

Ako imamo u vidu da se Partizanov najveći rival, Crvena zvezda, može pohvaliti izuzetno dobrom skok igrom i izvanrednim izvođenjem prekida, jasno je da će u prolećnim derbijima koji će odlučivati o tituli Šćekić mnogo nedostajati Partizanu.

S obzirom koliko bi crno-belima značila prva titula posle pet godina i da imaju veliku priliku da do nje i dođu, s obzirom na pet bodova prednosti u odnosu na Zvezdu, bilo je za očekivati da se crno-beli do kraja sezone ne odriču igrača koji bi mogli da imaju važnu ulogu na proleće.

Ipak, doneta je drugačija odluka, Šćekić neće putovati na pripreme u Tursku i u narednih par dana se očekuje da i Zaglebje zvanično potvrdi njegov transfer.

Vest o dolasku Šćekića u Zaglebje brzo je odjeknula u Poljskoj, a tamošnji portal ''MksZaglebie'' je tim povodom kontaktirao Pšemislava Sjemenijaka sa portala ''Piłkarskie Bałkani'', koji je izneo svoje mišljenje o crnogorskom reprezentativcu.

''Aleksandar Šćekić je igrač velike fizičke snage. Dobro je građen, jak. Njegov voljni momenat je na veoma visokom nivou. Deluje odlično na prijemu, protiv njega je teško dobiti fizički duel. Dobar je u 'čišćenju' na sredini terena. Ima mnogo više odbrambenih kvaliteta od ofanzivnih. Međutim, on nije klasičan defanzivni vezni, jer takođe voli da ide napred. Moći će da pobedi u duelu glavom protiv bilo kog defanzivca. Navijači Partizana žale zbog odlaska Šćekića. Iako proleće ne bi bio primarni izbor trenera, fudbaler sa ovim kvalitetima dobro dođe svakom timu'', naveo je Sjemenijak.

''Na papiru, ovaj potez izgleda iznenađujuće dobro. Čekamo potvrdu ovog transfera, što bi trebalo da potraje do nekoliko desetina sati'', zaključuje se u tekstu.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke