Sastav Partizana za derbi, dileme u ofanzivi!

Autor: Darko Mitrović
subota 18.09.2021.
22:11
Izvor: Sportske.net

Gde bi Stanojević mogao da iznenadi sutra?

FK Partizan
FK Partizan

Povezane vesti

Manje od 24 sata ostalo je do početka 165. večitog derbija koji se igra u nedelju u Humskoj, s početkom u 18 časova.

O očekivanom sastavu Crvene zvezde mogli ste da čitate OVDE, a u nastavku ćemo se pozabaviti najverovatnijim opcijama za koje bi trener Partizana Aleksandar Stanojević trebalo da se odluči.

Neka velika iznenađenja kada je u pitanju startna postava crno-belih ne treba očekivati, ali ne treba ni odmaciti neko neočekivano rešenje stratega crno-belih.

Što se tiče defanzivne linije tima, tu ne treba očekivati nikakve eksperimente.  Mrežu će čuvati Aleksandar Popović, štoperski tandem će i ovoga puta činiti Saničanin i Vujačić, a bekovske pozicije pokrivaće Miljković i Urošević. Doduše, u pobedi nad Anortozisom prednost je na levoj strani dobio Obradović, ali sutra će zbog čvrstine u defanzivi prednost dobiti Urošević.

Siguran je i Saša Zdjelar na sredini, a uz njega delovaće Miloš Jojić, s tim da tu postoji mogućnost da se zbog Zvezdinog velikog kvaliteta u prekidima Stanojević odluči za Šćekića, kako bi crno-beli bolje parirali rivalu u skoku.

Ulogu bonus-igrača imaće Nemanja Jović koji će delovati po levom krilu, na suprotnoj strani očekujemo kapitena Lazara Markovića, mada je danas trener Stanojević na pres konferenciji malo u šali, a možda i ne samo u šali, imao jednu opasku da Marković možda neće delovati po desnoj strani.

Ako Marković ipak bude igrao na desnom krilu, Natha očekujemo iza najisturenijeg Rikarda Gomeša i sve to ne bi bilo nikakvo iznenađenje.

Međutim, kako naći mesta za Kvinsija Meniga, kad Partizan mora da ima bonus-igrača svih 90 minuta, a to će biti ili Jović, ili eventualno Terzić na istoj poziciji.

Možda je rešenje za to, a ujdno i potencijalno Stanojevićevo iznenađenje da se Natho preseli na klupu, da se Marković prebaci u sredinu, a da Kvinsi Menig zaigra na desnoj strani, čime bi Partizan značajno dobio na brzini, ali bi izgubio na kreativnosti bez Natha na terenu.

U prilogu možete da vidite obe pomenute opcije.

Opcija 1

Opcija 2


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke