Super liga Srbije dobija novog sponzora: "Daće četiri puta više novca nego Linglong!"

Autor: Nemanja Janošev
subota 15.01.2022.
20:09
Izvor: Sportske.net

Klubovi bi trebalo da prihoduju više.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Predsednik FK Javor Matis Dragomir Lazović koji je ujedno prvi čovek Zajednice superligaša kazao je da će domaće prvenstvo dobiti novog naslovnog sponzora.

On je na današnjem obraćanju povodom početka priprema ovog srpskoligaša otkrio da se pregovara sa novim sponzorom koji je spreman da preuzme tu "titulu" od kineske kompanije Linglong.

"Ja sam funkcioner Saveza i predsednik Javora koji je digao glas, koji je bio najoštriji, da treba iz fudbala ukloniti ljude određene vrste. Naravno, država je pozitivno reagovala i rekla da o takvim stvarima više neće razgovarati, nego preduzetim mere. To je prilično popravljeno, ali smo kolateral tog popravljanja bili mi. To je neoprostivo za mene kao čoveka. Postoje neke sive zone koje pokušavaju da urade neke stvari i mi ćemo ih pobediti. Siguran sam da ćemo imati korektno suđenje u drugom delu prvenstva. Dovešćemo određene igrače i očekujem sve pobede do kraja", započeo je Lazović i dodao:

"Bilo je određenih previranja, za mene i iznenađujućih, u Savezu, kada je usvajan novi Statut, pod patronatom UEFA. Desile su se četiri radikalne stvari, za koje sam uvek digao ruku – napravljena je racionalizacija poslovanja Saveza, pa je od 128 ostalo 80 ljudi, zatim je tu rezultat reprezentacije i vraćanje nacionalnog duha, potom uvođenje VAR tehnologije, u čemu sam direktno učestvovao, te na kraju sponzorski ugovor od TV prava, uz direktnu podršku predsednika države. Klubovi su ranije dobijali po 60 000 evra, sada ima po 250 000 evra. Na pomolu je novi naslovni sponzor, o kojem vodim pregovore, kao predsednik Zajednice, jer Linglongu ističe ugovor. U pitanju bi bio četiri puta veći ugovor. Svi klubovi su linearno kvalitetno zastupljeni kada je reč o sredstvima za infrastrukturu".

On je istakao da je bilo nameštanja utakmica u prošloj sezoni!

"Pokazalo se da je FSS konačno počeo da jača i razmišlja kako treba. Finalna stvar je da je Savez likvidan i da reaguje na principijelan i pametan način. Javor je ispao, pored nameštanja utakmica, i zbog brutalnog suđenja. Te sudije više ne sude. To su značajne promene u Savezu. To je neko svetlo koje se vidi iz tunela. Siguran sam da će i novi izbori biti i inicijativa države da na vrh izađu ljudi koji žele dobro fudbalu. Mi, kao klub koji ima sve selekcije, prvenstvene utakmice tih selekcija, nećemo moći da oslobodimo teren za, recimo, Prilike, koji imaju sasvim dobre uslove za rang takmičenja u kojem igraju i nema potrebe da tu treniraju. Ako se pojavi slobodna varijanta, naravno da nećemo praviti smetnju".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke