Upozorenje FIFA I UEFA: Politika da izađe iz srpskog fudbala!

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 22.07.2021.
10:47
Izvor: Sportske.net

Očekuju nas radikalne promene.

FSS
FSS

Povezane vesti

Evropska fudbalska unija (UEFA) i Svetska fudbalska federacija (FIFA) zatražile su od Fudbalskog saveza Srbije (FSS) da do polovine decembra izabere novo rukovodstvo po demokratskim principima.

Ovo je za Radio slobodna Evropa (RSE) potvrdio član Odbora za hitna pitanja FSS i ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije Novica Tončev, koji i sam krši propis budući da paralelno obavlja funkcije u sportu i politici.

Ukoliko ovaj dokument bude usvojen i sproveden u praksi značio bi veliku promenu u ovdašnjoj fudbalskoj organizaciji koju još od osnivanja pre više od 100 godina, posebno u poslednje tri decenije, prati političko kadriranje.

"Hoćemo da izbacimo politiku iz fudbala. U Statutu UEFA ne pominju se pojedinci ali piše da država ne može da se meša u rad sporta. Znači, institucije države, Vlada, Skupština, da se ne mešaju u fudbal“, naveo je Tončev za "RSE".

Tončev je rekao da je suština promena da svako ko ispunjava uslove, pa i političar, može da se kandiduje za poziciju u FSS ali da u slučaju izbora mora da napusti prethodnu funkciju, prenosi "RSE".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke