Zvezda će imati još bolji tim sledeće sezone? Ovo je cilj u Ligi šampiona!

Autor: Darko Mitrović
petak 16.04.2021.
21:46
Izvor: Sportske.net

Biće ''osveženja'' tokom leta.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela je tokom gostovanja na K1 TV, osim o aktuelnim dešavanjima u FSS, govorio i o onome što Zvezdu čeka u narednom periodu.

Crveno-beli su praktično već osigurali četvrtu uzastopnu titulu, ali Mrkeli smeta što se mediji više bave nekim drugim temama, nego odličnim igrama ekipe Dejana Stankovića. Tu se osvrnuo na nedavnu proslavu pobede u derbiju, uz kršenje protivepidemijskih mera, što se dosta komentarisalo u medijima.

''Zvezda se uvek trudi da se ispoštuje i kovid protokol i sve druge stvari oko organizacije, ali dese se propusti. Ko je zakazao, razmatraće se. Ko će razmatrati? Razmatraće Izvršni odbor kluba.

To je bio hotel Zvezde, igrači su sami organizovali proslavu, desilo se da su prekršene mere koje je propisao Krizni štab. Ja nisam bio tamo. Ne znam kolika je kazna za to.

Ali, manje je interesantno ljudima kada Katai igra fenomenalnu sezonu, kada imamo fenomenalnog Borjana, kada izgubimo samo jednu utakmicu ove sezone, i to od Hofenhajma, uvek su interesantne neke druge stvari. To su neke negativnosti, kojih nema mnogo, ali su dobro propraćene u sredstvima informisanja.

Sportski rezultati su za ponos, ja sam ponosan. Zvezda četiri godine igra Evropu, kad sam došao, bili smo 205. u Evropi, sada smo u prvih 50. Ali, izgleda da mediji funkcionišu tržišno, ljudima je interesantnije da se piše o nekim negativnim stvarima'', istakao je Mrkela.

Iako već postoje interesovanja iz Italije za trenera Stankovića, u Zvezdi će sve učiniti da ga zadrže i da sa njim na klupi naprave još jedan korak napreed u Ligi šampiona.

''Dejan Stanković je veliko fudbalsko ime, veliki je dobitak i za Zvezdu i za srpski fudbal to što je Dejan tu. Uspešno vodi tim ka uspesima i značajno je što je sa nama. On ima ugovor još godinu dana.



Mislim da Zvezda uvek mora da želi više i bolje. Nikada ne bi bila šampion Evrope, da se zadovoljavala onim što ima u datom trenutku. Mi smo iz godine u godinu od kada smo preuzeli klub, postizali sve bolje rezultate i sve bolji tim. Ovaj tim je bolji od onog od pre tri-četiri godine i nastavićemo tako. Naše ambicije su velike. Cilj nam je da u Ligi šampiona budemo mnogo konkurentniji nego do sada. Možemo to i moramo'', poručuje Mrkela.

Navijači očekuju nova atraktivna pojačanja, pominju se Dragović, Prijović...

''Fudbal je živa stvar, neki igrači se podižu, neki padaju, mi smo i postavljeni na ove pozicije da bismo to analizirali i reagovali u slučaju jedne ili druge situacije. Mislim da Zvezda ima odličan tim, ali uvek je potrebno osvežavati tim, dovoditi igrače koji mogu da donesu novu energiju'', istakao je Mrkela.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Nenad Jovanov_fb
Monday, 19.04.2021
11:52

Ukoliko želite da impresionirate u Evropi, što pre treba prodati višak igrača i ne dozvoliti Gobeljiću da uđe ni na klupu dok ne zasluži... Obratite pažnju na ove fudbalere, svima ističe ugovor na leto i svi su klasa: Aleksandar Dragović, Arthur Zagre (Dijon) Ben Johnson (West Hem) Mirko Topić (Vojvodina) Riccardo Calafiori (Roma) Simy (Crotone)