"Zvezda ima 20 dobrih igrača, Partizan možda 14, do prednosti iz sumnjivih penala!"

Autor: Ivan Cvetković
sreda 07.04.2021.
11:23
Izvor: Sportske.net, ALO.RS

Uvek zanimljiva zapažanja iskusnog trenera.

Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

Iskusni stručnjak Milorad Kosanović dao je zanimljiv intervjuu za list Alo u kojem je dao svoje viđenje aktuelne situacije pred 164. Večiti derbi između Crvene zvezde i Partizana.

"Ako bismo išli do detalja, prednost Zvezde je što u rotaciji ima 20, za naše prilike, dobrih fudbalera, spremnih da u svakom momentu zauzmu mesto u timu, a Partizan ima možda 13,14. Izvesno je da su crno-beli brzi kao metak, ali ne bi trebalo zaboraviti sjajna rešenja u završnici koja, iz poseda lopte, imaju Ben, Ivanić i Katai. S druge strane, Natho je u godinama, uzda se u prekid i penale, a to nije poseban adut", smatra "Čika Miša".

On se potom osvrnuo i na svoje mlađe kolege na klupama dva najveća srpska kluba, Dejana Stankovića i Aleksandra Stanojevića.

"Dejan Stanković je u neku ruku početnik, ali se odlično snašao. Ima ogromno igračko iskustvo, odličan je motivator. Trebalo bi da nastavi sa razvojem postojećeg tima kako bi bio jači, bolji, konkurentan u Evropi. Aleksandar Stanojević je strateg koji je najviše u karijeri uradio od svih na superligaškoj sceni. Ima veće iskustvo u derbi utakmicama, mada to ne mora da bude presudno. Imam osećaj da su pod njegovom komandom bukvalno svi fudbaleri napredovali, osim Sume. Zaista ne znam razlog, ali je primetno da slabije igra nego pre godinu dana".

Kosanović o stranim igračima koji trenutno igraju za Zvezdu i Partizan nema naročito dobro mišljenje.

"Strani igrači su sumnjivog kvaliteta, sa platama od 500.000 do 1.000.000 evra! Nešto tu nije u redu. U Evropi ne donose prevagu, a na domaćem planu večiti rivali bi i bez njih bili dominantni. Bonusi su budalaština. Mlade igrače bi trebalo pustiti da se prirodno razvijaju. Ako vrede i zaslužuju, igraće u prvom timu, a ne gurati ih na silu po slovu nekog izmišljenog zakona", smatra Kosanović.

Pobednički nizovi dva kluba sa Topčiderskog brda garantuju odličan fudbal ili pak ne?

"Ma kakvi, to nema veze sa realnom slikom. Sve je produkt očajne i glomazne lige. Ako ćemo realno, oba kluba imaju ogromne privilegije i bilo bi čudno da ne pobeđuju. Iza njih su logistika, budžetski novac, kupuju koga i koliko hoće... A opet, pogledajte prethodno kolo. I Zvezda i Partizan do prednosti su došli golovima iz sumnjivih penala. Ništa novo. Merilo je Evropa, a tamo ih nema. Znači, sve je badava.

Posle derbija biće kao u rijaliti programu – može biti samo jedan! Jedna serija pobeda, ili obe, biće prekinuta i to je valjda najveća draž predstojećeg odmeravanja snaga. Nisam ubeđen da će biti posebno blistava partija", ocenio je Kosanović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Колатерална Штета
Wednesday, 07.04.2021
17:21

Kojih to 20? 🤔

avatar
DRUG OSTOJA
Wednesday, 07.04.2021
16:02
avatar
magister
Wednesday, 07.04.2021
13:41

Ovi igrači - svi imaju izuzetan kvalitet: Stojković (Stevanović, Popović) - Miljković, Živković, Marković, Ostojić, Vujačić, Banjak, Obradović, Urošević, Zdjelar, Šćekić, Jojić, Natko, Pavlović, Suma, Marković, Asano, Holender, Jović, Stevanović.