Barsa kompletirala spisak učesnika F4 Evrolige, ovo su parovi!

Autor: Darko Mitrović
utorak 04.05.2021.
22:52
Izvor: Sportske.net

Završena i treća majstorica.

 EPA-EFE/Enric Fontcuberta
EPA-EFE/Enric Fontcuberta

Povezane vesti

Večerašnjim utakmicama završena je četvrtfinalna serija Evrolige, posle čega imamo kompletan spisak učesnika završnog turnira elitnog evropskog takmičenja.

Prvi je plasman na završni turnir u Kelnu obezbedio moskovski CSKA, koji je lako izašao na kraj sa Fenerbahčeom, a preostala tri četvrtfinalna para bila su mnogo neizvesnija.

Sva tri su odlučena večeras u majstoricama, najpre je Efes na svom terenu savladao Real sa 88:83, potom je Milano eliminisao Bajern rezultatom 92:89, a najubedljivija u majstorici bila je Barselona, koja je na svom terenu savladala Zenit sa 79:53.

Prema tome, učesnici F4 Evrolige su Barselona, Milano, Efes i CSKA.

Polufinalni mečevi igraće se 28. maja, a parovi su:

Barselona - Milano

CSKA - Efes

Dva dana kasnije dobićemo i šampiona Evrope.

Kada je u pitanju večerašnji susret Barselone i Zenita, ruski tim je u prethodna četiri meča prilično namučio favorita, ali večeras je ipak do punog izražaja došao kvalitet Barselone.

Domači tim je čitavim tokom meča kontrolisao rezultat, održavao ubedljivu prednost i za razliku od prethodnih mečeva, nikakve neizvesnosti večeras nije bilo.

Higins sa 15 i Kalates sa 12 poena bili su najefikasniji u ekipi Barselone, a kod gostiju jedini sa dvocifrenim poenterskim učinkom bio je Pojtres sa 11 poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke