Partizanova skakačka inferiornost u Madridu, ''Grobari'' i navijači Reala na kraju prozivali Barsu!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 24.11.2022.
22:42
Izvor: Sportske.net

Drugi uzastopni, a ukupno šesti poraz Partizana u prvih deset kola Evrolige.

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Košarkaši Partizana neuspešno su okončali špansku turneju. Samo 48 sati posle poraza u Barseloni, tim Željka Obradovića je poražen i od Reala u Madridu sa 105:97, u odličnoj atmosferi u ViZink Areni, gde je i Partizan imao snažnu podršku grupe svojih navijača.

Zanimljivo, pred sam kraj meča navijači Partizana i Reala ujedinili su se u prozivanju Barselone, koja je bila nekorektna prema navijačima crno-belih pre dva dana, kada im je otkazala već plaćene ulaznice.

Sada Partizan ima skor 4-6, baš kao i Crvena zvezda koja je ranije večeras na svom terenu savladala Makabi sa 69:68, a sve se to dešava pred prvi ovosezonski derbi u AdmiralBet ABA ligi u ponedeljak. Za to vreme, Real ređa pobede u Evroligi, ovo mu je peta uzastopna i sada ima skor 7-3.

Partizan je napadački fantastično otvorio utakmicu! Kada protiv velikog Reala usred Madrida postigneš čak 40 poena samo u prvoj četvrtini, onda bukvalno u tom periodu igre ne možeš tražiti više, bez obzira na manjkavosti u defanzivi što je Real iskusno koristio, ne dozvolivši crno-belima da povedu dvocifrenom razlikom.

Tokom tih prvih deset minuta igre, u Partizanu su se posebno isticali šuterski veoma raspoloženi Anđušić i Naneli, a Ledej je punio sve statističke kolone - i poene, i asistencije, i skokove.

Kada je Anđušić pogodio svoju drugu trojku uz zvuk sirene na kraju prve četvrtine za vđstvo od 40:32, činilo se da će Partizan dodatno dobiti na samopouzdanju, ali umesto toga, usledilo je katastrofalnih pet minuta igre u drugom kvartalu.

Crno-beli su potpuno zaustavljeni u napadu, a na drugoj strani razgoropadili su se pre svih Hezonja i Ljulj, pa je Real za tih pet minuta napravio seriju 20:2 i poveo sa 50:42!

Bilo bi previše da je takav pad u igri Partizana još duže trajao, trener Obradović je uspeo da u završnici prvog poluvremena trgne svoju ekipu koja do odlaska na odmor prilazi na tri poena zaostatka, posle još jedne trojke Anđušića uz zvuk sirene - 54:51.

Darko Mitrović/Sportske.net


Treća četvrtina ponovo prilično efikasna kada je Real u pitanju, ponovo su ubacili preko 30 poena, kao i u prvom kvartalu, ali su za razliku od tada mnogo bolje igrali u odbrani. U Partizanu je Panter počeo da pogađa, upisao je devet poena u trećoj deonici, pratio ga je konstantno dobri Ledej, ali Anđušić je zaustavljen, a Naneli je podle odlične prve četvrtine u naredne dve upisao samo tri poena. Sve to zajedno doprinelo je da Real u trećem kvartalu stigne i do dvocifrene prednosti - 86:74 na ulasku u posldnjih deset minuta.

Koliko je Partizan večeras imao odbrambenih problema, pre svega u skoku, najbolje ilustruje podatak da je Real u trećoj deonici imao 10, a Partizan samo jednu uhvaćenu loptu i upravo u tom segmentu igre je i bila najveća razlika večeras u Vizink Areni.

Zahvaljujući neverovatnih 40 poena iz prve četvrtine, Partizan je u tim trenucima bio na 11 poena zaostatka u odnosu na snažnog rivala, ali do kraja nije uspeo da meč uvede u nekakvu rezultatsku dramu.

Real je iskusno odradio posao i stigao do pete uzastopne pobede u Evroligi ove sezone.

Ljulj sa 20 i Tavares sa 17 poena i osam skokova predvodili su Real do pobede, a u Partizanu najefikasniji Ledej sa 20 poena, po šest skokova i asistencija, Egzum je upisao 17, Panter 16 poena.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke