SP, kval. - Šok u Rijeci, Hrvati eliminisani! Od ovog udarca teško će se oporaviti...

Autor: Darko Mitrović
nedelja 03.07.2022.
22:28
Izvor: Sportske.net

Nije da su imali uspeha i u prethodnom periodu, ali sada su im igrale i NBA zvezde.

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Reprezentacija Hrvatske neće igrati na Svetskom prvenstvu, jer je večeras stavila tačku na svoje neslavno učešće u kvalifikacijama.

Hrvati su u Rijeci dočekali reprezentaciju Finske u odlučujućoj utakmici za plasman u završnu fazu kvalifikacija. Bili su na pragu pobede, vodili sa 79:78, ali je na četiri sekunde do kraja Markanen pogodio trojku za Fince.

Međutim, ostalo je vremena za još jedan pokušaj domaćeg tima i Zubac je iznudio prekršaj, ali je promašio oba slobodna bacanja i Finska je slavila sa 81:79!

Bojan Bogdanović i Ivica Zubac su sa po 21 poenom bili najefikasniji akteri utakmice, ali ništa im to ne vredi pored Markanena koji je bio najefikasniji kod Finaca sa 19 poena i sedam skokova, Salina sa 14 postignutih poena i ostatka odlične finske ekipe.

Finska je u Grupi C osvojila prvo mesto sa skorom 5-1, a uz njih u narednu fazu takmičenja idu i Slovenija (4-2) i Švedska (2-4), dok Hrvatska završava takmičenje kao poslednja u grupi sa skorom 1-5.

Ni protiv Slovenije pre par dana, ni večeras Hrvatskoj nisu vredeli ni NBA asovi Bojan Bogdanović, Ivica Zubac, zatim Mario Hezonja, Ante Žižić...

Višedecenijska agonija hrvatske košarke se nastavlja, ali utisak je da je večeras pretrpela možda i najbolniji udarac.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke