Barsa dala sve, ali ne vredi!

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 13.08.2022.
23:04
Izvor: Sportske.net

Sjajan meč, falili samo golovi...

EPA-EFE/ANDREU DALMAU
EPA-EFE/ANDREU DALMAU

Povezane vesti

Bez pobednika u prvom kolu španske Primere u meču između Barselone i Raja, iako je domaćin bio daleko bolji rival večeras. Na kraju, niti jedan od 20 i kusur udaraca ka golu gostiju nije završio u mreži - 0:0!

U uvodnim minutima Barselona je, očekivano, bila ta koja je držala loptu u svom posedu, a onda smo videli i visoki presing napadačke trojke domaćina, Levandovskog, Rafinje i Dembelea, ali nije urodilo plodom. 

Dva ozbiljna napada Barse u 9. i 12. minutu, prvo je Rafinja napravio haos u odbrani Raja, ali se ispostavilo kasnije da je bio u ofsajdu, pre nego što je oboren u kaznenom prostoru, a onda je Levandovski ubacio loptu u mrežu na elegantan način, ali se ispostavilo da je bio u ofsajdu. 

Rajo se odlučio za nešto radikalniji potez, poslednja linija je izašla praktično do polovine terena što je stvorilo prostor Dembeleu i Rafinji, ali imalo je to i dosta dobrih strana.

Beleži se pokušaj Rafinje u 19. minutu kada je lopta otišla preko gola, a onda nešto mirniji tok utakmice, čak je i u večernjim časovima bilo preko 30 stepeni, videli smo i pauzu zbog osveženja... Ozbiljnu šansu je imao Dembele kada je prebacio loptu na svoju levu nogu, potom šutirao, ali pravo u golmana. 

Najbolja šansa u prvom poluvremenu viđena je u 2. minutu nadoknade, i to za Rajo. Gosti su stigli do šanse preko Garsije, izbacio je protivničkog fudbalera, došao oči u oči sa Ter Štegenom, ali je Nemac odlično skratio ugao i odbranio ovaj udarac. 

Nastavak je počeo šansom za goste, Kameljo je uputio udarac koji je završio malo pored gola, a i jedna i druga ekipa su se polako otvarale. Rajo je video svoje šanse u odbrani Barselone, domaćin takođe kod gostiju i činilo se da je pitanje trenutka kada ćemo videti prvi gol na utakmici. 

Ansu Fati je uneo živosti u ekipu, ali se Rajo dobro branio. Robert Levandovski je imao sjajnu šansu u 82. minutu kada je De Jong uposlio Poljaka koji nije imao sreće, lopta je prohujala pored stative. Ćavi je nakon toga sve karte bacio u napad, ušao je i Obamejang umesto Albe...

Prosto neverovatno kako lopta nije htela u gol u 84. minutu, Obamejangov udarac je spašen letom protivničkog fudbalera, a potom je Levandovski poslao loptu pored gola...

Postigla je Barselona još jedan gol, i to preko Kesija, ali je i taj gol bio poništen zbog ofsajda. 

Poslednjih par minuta od 8 minuta nadoknade Barselona je igrala sa igračem manje jer je Buskets dobio karton nakon udaranja laktom Falkaa. 

Nije to bilo sve sa ovog uzbudljivog meča, Falkao je postigao novi gol, ali je i ovaj, treći po redu, poništen zbog ofsajda, na sreću fudbalera Barselone. Prethodno je Ter Štegen ponovo odlično reagovao.

Uglavnom, dobra partija i jednih i drugih, Rajo je imao mnogo sreće, Barsa će morati da radi na realizaciji...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke