Bog na nebu, Nikola u Salernu - Ono kada je od opstanka lakši posao šetnja od 300 km i pozdrav papi

Autor: Nemanja Janošev
ponedeljak 23.05.2022.
08:20
Izvor: Sportske.net

Čudotvorac.

EPA-EFE/MASSIMO PICA
EPA-EFE/MASSIMO PICA

Povezane vesti

Fudbaleri Salernitane uspeli su da opstanu u Seriji A i to uprkos ubedljivom porazu u poslednjem kolu od Udinezea (0:4).

Salerno se nadao trijumfu i čudu, nisu videli ovo prvo, ali jesu drugo. Vencija i Kaljari su odigrali bez golova i na taj način Salernitana je ostala "iznad crte" uprkos tome što su ih zimus svi videli kao povratnike u Seriju B.

U poslednjih 15 minuta utakmice, navijači Salernitane uopšte nisu gledali meč svog tima, već su preko telefona pratili dešavanja u Veneciji, a nakon što je istekao i poslednji sekund tog duela - usledila je fešta.

"Doživeli smo tri meseca neverovatnog intenziteta. Mislim da smo zbog svega što smo radili zaslužili opstanak", konstatovao je Nikola.

Davide Nikola je još jednom uspeo i kraj svog imena slobodno može da nosi epitet čudotvorca. Nešto slično uradio je sa Krotoneom 2017. godine, a prethodno je obećao da će, ukoliko njegova ekipa opstane - voziti bicikl iz Kalabrije sve do Torina što je putovanje dugo 1300 km.

EPA-EFE/MASSIMO PICA

Ovog puta, obećao je svom pokojnom sinu, pogledavši u pravcu neba, da će prepešačiti od Salerna do Rima kako bi pozdravio papu, a sve ako Salernitana ostane u eliti.

Otkako ih je preuzeo u februaru, "granata" ima četiri pobede, šest remija i pet poraza što je dovoljno da održe status prvoligaša. Dakle, nakon svega, sledi mu novo putešestvije na kojem će od saveznika imati samo sopstvene noge, a onda, ruka papi i po koja fotografija budući da ovakav poduhvat italijanski mediji sa nestrpljenjem čekaju. Sa pravom se može reći - ta avantura biće lakša nego li ono što je učinio sa Salernitanom ove kampanje.

Sada nam sledi razređivanje fudbalske programske šeme. Još po koji susret i uslediće odmor za igrače, trenere, pa i navijače. Jedna od retkih utakmica koja je ostala da se odigra je ona u Nemačkoj gde se vodi bitka za plasman/opstanak u Bundesligi. U pitanju je susret HSV-a i Herte, a tim iz Hamburga ima inicijalnu prednost od 1:0 pred duel na svom stadionu. Kvota na "keca" je 2.25 u AdmiralBet.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke