Junajted lako sa Granadom, ništa od novog Dinamovog čuda!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 15.04.2021.
22:54
Izvor: Sportske.net

Favoriti opravdali očekivanja u večerašnjim revanš mečevima četvrtfinala Lige Evrope.

EPA-EFE/Peter Powell
EPA-EFE/Peter Powell

Povezane vesti


Plasman u polufinale Lige Evrope večeras su overili i Mančester junajted i Viljareal, koji su rutinski završili posao protiv Granade, odnosno Dinama iz Zagreba.

Mančester junajted - Granada 2:0 / prvi meč 2:0

Večerašnji revanš na Old Trafordu, ekipa Ole Gunara Solskjera je dočekala sa značajnom prednošću iz prvog meča, a tek što je meč počeo, ta prednost je i dodatno uvećana.

Već u šestom minutu meča Junajted je uspeo da povede i parktično već tada stavi tačku na ovaj dvomeč. Lopta je najpre bila upućena ka Pogbi u kaznenom prostoru, ovaj je glavom vratio za Kavanija, a urugvajski napadač na pravi način zahvatio loptu i poslao je u mrežu - 1:0.

Od tada je Mančester junajted mogao mirno da nastavi utakmicu, a gostima je ostalo da pokušaju da poprave utisak i eventualno izbegnu još jedan poraz.

Erera je imao lepu priliku za Granadu u prvom poluvremenu, a u drugom Sančes je u 66. minutu pripretio posle centaršuta iz slobodnbog udarca u kazneni prostor, ali je loše šutirao i loptu je iskosa sa leve strane poslao pored stative.

Umesto izjednačenja, Mančester je u finišu duplirao prednost,i to autogolom Valjeha. Centaršut je bio upućen ka Mati, on nije uspeo da zahvati loptu koja je pogodila Valjeha i završila u mreži - 2:0.

Viljareal - Dinamo Zagreb 2:1 / prvi meč 1:0

Dinamo nije uspeo da napravi novo veliko iznenađenje, poput onog u osmini finala, kada je eliminisao Totenhem. Viljareal je večeras bio bolji i zasluženo je slavio, a njihov trijumf je mogao da bude i ubedljiviji.

Veliku priliku da domaće dovede u vođstvo imao je Čukvueze u 25. minutu meča, kada je sa oko šest-sedam metara iskosa sa leve strane gađao bliži ugao, ali je stativa spasila Zagrepčane.

Jedanaest minuta kasnije još jedna odlična akcija Viljareala, opet Čukvuedze, ovoga puta probija po desnoj strani, izbegao je ofsajd zamku i potom asistirao Paku Alkaseru, koji iz neposredne blizine pogađa mrežu - 1:0.

Do kraja poluvremena, odbrana Dinama je još jednom kapitulirala. Igrao se 43. minut meča, Alkaser je pokušao sa desne strane, golman Livaković je odbio loptu, ali samo do Morena, koji je šalje u desnu stranu gola gostiju - 2:0.

Kakvu-takvu nadu gosti su vratili u 74. minutu, kada je Petković majstorski, petom asistirao Mislavu Oršiću, a ovaj preciznim udarcem iskosa sa leve strane postigao svoj šesti gol u 12 mečeva u Ligi Evrope ove sezone.

Dva minuta kasnije nova prilika za Čukvuezea, koji ponovo pogađa stativu, ovaj put je pokušao udarcem iskosa sa desne strane.

Ostalo je 2:1 za španski tim koji je i drugi put savladao Zagrepčane.

Viljareal će se u polufinalu sastati sa Arsenalom, a Mančester junajted sa Romom.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke