Kakva priča, gotovo je, "El Loko" Bijelsa na klupi dvostrukog prvaka sveta!

Autor: Boris Jovanović
četvrtak 30.03.2023.
10:55
Izvor: Sportske.net

Vratio se najveći fudbalski inovator veka!

EPA-EFE/Carl Recine / POOL
EPA-EFE/Carl Recine / POOL

Povezane vesti

Izgleda da će Marselo Bijelsa ponovo u selektorske vode.

"El Loko" je vodio rodnu Argentinu, pre toga i Čile, posle toga i Čile, pre odlaska u Evropu.

Iako se ponovo (poslednji angažman je imao prošle godine u Lidsu) dovodio u vezu sa nekim klubovima sa Starog Kontinenta, vraća se u reprezentativni fudbal.

Izbor je pao na Urugvaj, Argentinac će preuzeti klupu južnoameričke selekcije, do 2026. Ako se plasira na Mundijal u Severnoj Americi, vodiće "Čaruase" u završnici takmičenja.

Dvostruki svetski prvak i višestruki šampion Južne Amerike bi trebalo da podmladi tim, kvalitet ne manjka, sa Valverdeom, de Araskaetom, Bentnakurom,  Himenezom i naravno Darvinom Nunjezom zvezdom Liverpula.

Čini se da je ovo sjajan potez, da akcije Urugvaja rastu, Bijelsa će imato dovoljno vremena, kvalifikacije za SP počinju u septembru, njegova nova selekcija dočekaće bivšu, Čile u prvoj utakmici. Urugvaj će imati i velike ambicije na Kopa Amerika 2024, koje će kao svojevrsna proba za Mundijal biti održano u SAD i na kome će osim Latinosa igrati i selekcije iz Konkakaf zone, uključujući verovatno i domaćina.

Urugvajci su titulu prvaka Južne Amerike osvojili čak 15 puta (rekorder, imaju trofej više od Argentine), ali su poslednji put slavili 2011. godine.

Bijelsa nema trofej ni u reprezentativnom, ni u klupskom fudbalu, jedino što je osvojio je olimpijsko zlato u Atini 2004. godine sa Argentinom. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke