Raspucani Džeko prejak za Šahtjor, Ajaks osvojio Istanbul

Autor: Aleksandar Golubović
sreda 24.11.2021.
20:37
Izvor: Sportske.net

Inter na korak od nokaut faze.

 EPA-EFE/MATTEO BAZZI
EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Povezane vesti

Fudbaleri Intera došli su nadomak plasmana u nokaut fazu Lige šampiona pošto su daleko boljom igrom u drugom poluvremenu nadigrali Šahtjor i slavili na "Đuzepe Meaci" sa 2:0 u meču grupe D.

Strelac oba pogotka bio je Edin Džeko, koji je nasuprot očajnom izdanju u prvom poluvremenu pokazao odličnu reakciju u nastavku i postao heroj plavo-crnog dela Milana.

Prvu priliku na meču imao je Nikolo Barela ua 12. minutu nakon gužve u kaznenom prostoru gostiju. Italijan je šutirao preko gola i rezultat je ostao nepromenjen.

Kako je utakmica odmicala gosti iz Ukrajine su se oslobađali, ali je Inter nakon dva solidna napada rivala zapretilo preko Barele i Lautara Martineza, međutim gola nije bilo.

Najbliži golu Inter je bio u 23. minutu nakon udarca glavom Ranokija, ali je njegov udarac glavom posle kornera završio pored gola, a već u narednom napadu Ivan Perišić je zatresao mrežu, međutim akciji je prethodio ofsajd Matee Darmjana zbog čega je pogodak poništen.

Pokušao je i Edin Džeko, ponovo ništa, a na suprotnoj strani šutirao je Fernando, međutim lopta je otišla pored gola.

Fernando je opet pokušao u 34. minutu, ali je ovaj bio daleko precizniji nego ranije. Ipak, nedovoljno da zatrese mrežu Handanovića.

Očajno prvo poluvreme Džeko je najbolje ilustrovao katastrofalnim udarcem u 36. minutu, a u istom minutu nije se proslavio ni Lautaro.

Sa najnepopularnijim rezultatom se otišlo na odmor, a vođstvo Interu u 57. minutu doneo je Martinez sjajnim volej udarcem nakon izvanredne asistencije Perišića glavom, međutim pogodak je ponovo poništen prekršaja.

Vođstvo Interu doneo je u 61. minutu Džeko nakon odličnog udarca kojem je prethodila gužva u šesnaestercu. Pre pogotka iskusnog napadača udarac Darmjana bio je izblokiran, a Džeko je naleteo na loptu i precizno je poslao u mrežu.

U 66. minutu isti fudbaler je duplirao prednost Intera. Asistirao mu je Perišić u prepoznatljivom stilu, a Džeku nije bilo teško da na drugoj stativi glavom zatrese mrežu.

Do kraj meča gosti su pokušali da dođu makar do jednog pogotka, a najbliži su bili kada se oprobao Dodo, međutim ni iz najizglednije prilike na meču nije bilo golova.

Inter je ovom pobedom stigao do 10 bodva i ukoliko Šerif ne napravi novi podvig protiv Real Madrida, milanski klub već sada može da računa na nokaut fazu.

Eventualno čudo u Moldaviji poremetilo li planove izabranika Simonea Inzagija, ali bi i dalje imali sve u svojim rukama.

Standings provided by SofaScore LiveScore

U drugom meču dana Bešiktaš i Ajaks odigrali su veoma uzbudljiv meč u grupi C, koji su nakon preokreta pobedili gosti 2:1 zahvaljujući dvostrukom strelcu Sebastjanu Aleu.

Već u uvodnoj trećini prvog poluvremena oba tima imala su solidne prilike.

Valentin Rosier se oprobao u redovima domaćih u 11. minutu, dok je David Nerev uzvratio na suprotnoj strani.

Ključan momenat u prvom poluvremenu bio je u 21. minutu kada je dosušen penal za turski tim nakon što je VAR potvrdio sudijsku odluku da je Mazraui igrao rukom u svom šesnaestercu.

Loptu je minut kasnije uzeo Rašid Gezal i doneo vođstvo Bešitašu, koji uoči ovom kola nije imao pobedu u Ligi šampiona.

Već u 26. minutu uzvratio je Dušan Tadić, ali je golman pročitao njegov udarac.

Priliku da udvostruči prednost domaćih propustio je u 34. minutu Aleks Tešeira šutirajući malo pored stative, a nije se proslavio ni Kajl Larin, kojeg je Andre Onana pročitao nekoliko minuta pre odlaska na poluvreme.

U nastavku meča izvanredni Ale je golovima u 54. i 69. minutu doneo preoket gostima iz Amsterdama i zacementirao prvo mesto pred poslednje kolo za dve nedelje.

Bešiktaš je ostao bez ijednog boda i produbio očajnu jesen u Ligi šampiona.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke