Ronaldo odbio, hoće li i Mesi? Poslodavac je isti, šta je razlog?

Autor: Boris Jovanović
subota 23.01.2021.
11:24
Izvor: Sportske.net

Deluje primamljivo, ali samo na prvi pogled jer bi posledice mogle da budu dalekosežne...

Povezane vesti

Iz krugova bliskih Ronaldu stižu vesti da je Portugalac odbio novac koji mu je nuđen za novu promotivnu akciju.

Naime, Saudi Arabija koja vodi bitku sa Katarom za prevlast u nemirnom regionu, ali i želi da ispegla svoju reputaciju, zbog sistema, kršenja ljudskih prava je ponudila Portugalcu da bude zaštitno lice u kampanji "Posetite Saudi Arabiju".

Suma je primamljiva, Ronaldo bi zarađivao oko sedam miliona godišnje, a njegovo lice bi bilo korišćeno u svim promocijama vezanim za turizam u Saudi Arabiji. Oni pokušavaju i da dovedu što više sportskih takmičenja, pa su recimo potpisali ugovor sa španskom ligom od 100 miliona evra za tri sezone odigravanja Superkupa u kome učestvuju četiri najbolja tima. No, ove godine takmičenje nije održano u Saudi Arabiji zbog Kovida, ali prošle jeste.

Glavni kada je u pitanju promocija je jedan od članova kraljevske porodice. Radi se o Turkiju Al-Šeiku koji je vlasnik i Almerije, španskog drugoligaša.
Sa njim se sreo i Leo Mesi kada su Brazil i Argentina igrali u Rijadu u novembru 2019. godine.

I Mesi ima ponudu sličnu Ronaldovoj, on još nije odlučio, njegovi predstavnici su odbili da komentarišu čitavu stvar, ali se pretpostavlja da će kao i Ronaldo odbiti ponudu.


Razlog je negativan publicitet koji bi privukli, pogotovo u Evropi gde je Saudi Arabija označena u svim izveštajima kao zemlja u kojoj se krše ljudska prava, koja ima nehuman odnos, kao i Katar, prema stranim radnicima, a ubistvo novinara Kašogija i dalje je tema u svetskim medijima.

Zbog svega toga Rijad pokušava da organizacijom velikih bokserskih mečeva, fudbalskih događaja, ali i privlačenjem sportista koji bi promovisali turizam promeni imidž.

No, i Ronaldu i Mesiju bi osim kritika i prozivki, verovatno to uticalo na buduće poslovne planove, imidž, pa je jasno zbog čega ne žele da uzmu ovaj novac...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Badr®Hari
Saturday, 23.01.2021
14:02

Pa on je već zaštitno lice Dubaija. Ako ste hteli da i vama bude zaštitno lice zašto onda niste napravili prigodnu ceremoniju i proglasili izlizanog za najboljeg fudbalera u prošlom, sadašnjem i budućem veku? 😂 Za to bi sigurno došao i sigurno bi prihvatio da vam bude zaštitno lice, a ako treba on bi vama davao tih 7 m€ godišnje za tradicionalnu godišnju nagradu za najboljeg u 3 veka. 😂😂😂