Sergeju pala cena duplo i to OPET nije dovoljno da konačno ode iz Lacija?!

Autor: Boris Jovanović
četvrtak 30.03.2023.
09:37
Izvor: Sportske.net

Šta se dešava sa Srbinom i u čemu je problem?

EPA-EFE/RICCARDO ANTIMIANI
EPA-EFE/RICCARDO ANTIMIANI

Povezane vesti

Sergej Milinković Savić će ovog ili narednog leta napustiti Lacio. Ono što se oteglo kao meksička sapunica će sada dobiti rasplet. Jer, "Narednik" nema nameru da produži još jednom ugovor koji mu ističe za 16 meseci.

Drugim rečima ovo je poslednja šansa da Lotito uzme novac za srpskog reprezentativca, ili će on kao slobodan igrač odštetati u leto 2024. Politika Rimljana je takva da to sigurno neće dozvoliti, a "Mesađero" piše da ni nova cena, 40 miliona nije dovoljna da se ubede kupci.

Razlog je jednostavan, previše je novca za igrača koga bi za 12 meseci mogli da dobiju besplatno, tačnije bez obeštećenja.

Sergej igra slabiju sezonu nego prošlu, plus nije impresionirao kao ni Srbija, uostalom, na Mundijalu, i dalje se kod onih najvećih klubova poteže pitanje uloženog novca i njegovog relativno neiskustva na najvišem nivou. Postoji ta priča, nikada potvrđena, ali cirkuliše u fudbalskim krugovima gde se navodi da Sergej nije imao priliku da se okuša u Ligi šampiona sa najboljima, ali da ni u reprezentaciji nije ključni igrač, odnosno da previše luta u ulogama u timu.

Sve u svemu, on je pod ugovor, ali ni Lacio nije u poziciji da postavlja uslove, imajući u vidu dužinu njegove obaveze, odnosno njen skori istek.

U menadžerskim krugovima priča se da je realna cena najviše 30 miliona evra i da niko neće ponuditi više, odnosno da Lotito, ako ne prihvati, rizikuje da ne uzme ni cent za svog najboljeg igrača.

Sergej je u Laciju od 2015. godine, stigao je kao mlad i to je jedna od najboljih investicija "L'Akvila" u poslednjih dvadesetak godina koliko je Lotito na čelu kluba. Često je dovođen u vezu sa najvećim klubovima, ali je astronomska cena njegove slobode uvek bila prepreka. U medijima se sada pojavljuju priče oko Liverpula kome je potrebno osveženje u veznom redu, ali nema nikakvih pouzdanih informacija o interesovanju Redsa.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke