Valensija za ekstazu i strepnju Ekvadoraca, Holanđani nisu dorasli za krupne zalogaje

Autor: Nemanja Janošev
petak 25.11.2022.
18:58
Izvor: Sportske.net

Biće dramatično u poslednjem kolu.

EPA-EFE/Rungroj Yongrit
EPA-EFE/Rungroj Yongrit

Povezane vesti

Fudbaleri Holandije i Ekvadora remizirali su danas 1:1 u utakmici 2. kola grupe "A" Svetskog prvenstva u Kataru.

S obzirom na to kako je počelo, nije slutilo da će se završiti neizvesno. Malo je  "pretumbao" tim Luj van Gal u odnosu na prvi meč sa Senegalom. Prevashodno, Kupmajners i Klasen činili su vezni red sa Frenkijem de Jongom i to je isprva dobro funkiocnisalo.

Jer, već nakon šest minuta, Klasen svojim potezima "navlači" dvojicu Ekvadoraca na sebe, odlaže loptu na stranu za Kodija Gakpoa koji slabijom, levom nogom, cepa mrežu Ernana Galindeza. Njegov već drugi gol na ovogodišnjem Mundijalu.

Zvezda PSV-a imala je još nekoliko situacija, ali Ekvadorci su uprkos zaostatku uspeli da pronađu stabilnost.

Uspeli su na taj način da poravnaju i to preko Pervisa Estupinjana koji je bio na pravom mestu u pravo vreme nakon udarca Persijada, ali se isto ne može reći za njegovog saigrača Vernazu koji je zaklonio Noperta i to je okarekterisano kao ofsajd. Opravdano.

No, nisu se predavali Ekvadorci i samo što je počelo drugo poluvreme, Estupinjan šutira, Nopert odbija loptu, a ko drugi nego Ener Valensija izbegava nedozvoljenu poziciju i postiže novi gol, treći na turniru! Zanimljivo, šest poslednjih golova svog nacionalnog tima realizovao je upravo špic Fenerbahčea.

Holanđani su svakako želeli da dođu do pogotka koji bi im osigurao trijumf, ali nisu dominantni kao s početkom decenije i to je činjenica. Videlo se to protiv Senegala, slično je bilo i sada jer su bili lošiji od svog protivnika.

Četiri boda Ekvadorcima - san snova. Poen protiv Senegala garantuje im osminu finala, ali strepeće jer se Ener Valensija u finišu požalio na probleme i iznet je na nosilima.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke