Čelsijev savršeni finiš, trio od 200.000.000 i tim za borbu za PL!

Autor: Milovan Longinov
četvrtak 11.08.2022.
10:30
Izvor: Sportske.net

Ako ovo uspeju...

EPA-EFE/Andrew Yates
EPA-EFE/Andrew Yates

Povezane vesti

Čelsi je jedan od najzanimljinih engleskih klubova ovog leta, jer je izvesno da će doživeti najveće promene.

Osim što je posle dve decenije otišao Roman Abramovič, i ekipa će se znatno promeniti. Otišli su Antonio Ridiger, Andreas Kristensen, uskoro će i Markos Alonso, a u napadu više nema Romelua Lukakua i Tima Vernera.

Stigli su Kalidu Kubali, Mark Kukurelja i Rahim Sterling za preko 150 miliona evra, ali bi Čelsi mogao da potroši još 200 za Frenkija de Jonga, Veslija Fofanu i Pjer-Emerik Obamejanga!

Da krenemo od De Jonga. Holanđanin i dalje ne želi da ode, ali ne toliko iz sportskih motiva, već što u Barsi ima ogromnu platu koje ne želi tek tako da se odrekne. Holanđanin je besan  na  upravu koja vodi negativnu kampanju protiv njega, a čak je došlo do priče i da bi mogli da završe na sudu jer je u njegovom obnovljenom ugovoru mnogo sumnjivih klauzula. Čelsi je spreman, Tuhel i novi vlasnik su prosto zaljubljeni u De Jonga i spremni da ispune sve uslove - 85 miliona Barseloni i igraču platu koju ima na "Kamp nou". Čeka se samo "zeleno svetlo" De Jonga i transfer će biti realizovan. 

Sledeći je Vesli Fofana, koji će biti možda i skuplji od De Jonga. Lester je odbio već dve ponude Čelsija, navodno neće da ga pusti ispod 90-100 miliona evra, ali Čelsi nema izbora. "Plavci" su izvisili za Matijsa de Lihta i Žila Kundea, koji su bile velike želje Tomasa Tuhela, pa Čelsi ne sme da dopusti da ostane i bez Fofane. Štoper je neophodan, iako tu može da igra i Kukurelja, Kulibali, 38-godišnji Tijago Silva i Čaloba nisu dovoljni. 

Za kraj, Tuhel je poručio da je Pjer-Emerik Obamejang idealna "devetka" nakon što su otišli Lukaku i Verner. Gabonac je srećan u Barsi, Ćavi takođe ne želi da ga pusti, jer je idealan konkurent Robertu Levandovskom, ali samim tim mora da prihvati  ulogu sa klupe. Jedini razlog zbog kog bi Obamejang mogao da ode jeste minutaža i veća uloga, ali i Barsina želja da se reši njegove velike plate koja će biti znatno povećana u drugoj sezoni. Navodno, samo Tuhel može da ubedi Obamejanga da ponovo sarađuju, a Barsa je spremna da prihvati neku "ludačku" ponudu. Cifra bi morala da premaši 25 miliona evra. 

Kada se podvuče crta, Čelsi bi neočekivano mogao da zatvori prelazni rok i da skocka tim dostojan borbe za vrh Premijer lige, a AdmiralBet nudi idealnu kvotu da će Čelsi biti prvi ili drugi na kraju sezone, čak 3,60!

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke