ZVANIČNO: Liverpul potvrdio prvi letnji transfer!

Autor: Nemanja Janošev
ponedeljak 23.05.2022.
11:47
Izvor: Sportske.net

Gotovo!

EPA-EFE/Paul Ellis
EPA-EFE/Paul Ellis

Povezane vesti

Fudbalski klub Liverpul ozvaničio je dolazak mladog ofanzivnog veziste Fulama Fabija Karvalja.

Dan nakon završetka Premijer lige, Liverpul je na svojim mrežama objavio da je Fabio Karvaljo zvanično novi fudbaler "crvenih". Znalo se i ranije da je dogovor koji je bio na pomolu zimus, sklopljen, te je euforija odavno nastupila.

Karvaljo je bio na meti nekoliko klubova, stoga je Liverpul krajem januara krenuo u operaciju njegovog dovođenja. Poslednjeg dana prelaznog roka učinili su sve ne bi li ga otkupili i to za 10 miliona funti koliko je Fulam zahtevao uprkos tome što je Portugalcu isticao ugovor na kraju sezone. Papiri za njegovu registraciju nisu pristigli na vreme i transfer je odložen za leto.

Sada kada prepreka više nema, Liverpul je objavio novu, atraktivnu akviziciju. Karvaljo je rođen u Lisabonu, prošao je akademiju Fulama i ove sezone bio od krucijalne važnosti za "kolibare" uz Aleksandra Mitrovića. Proglašen je najboljim mladim igračem Čempionšipa, upisao je 10 golova i osam asistencija. Zbog svojih godina, Liverpul će morati da ga plati pet miliona funti, a Fulamu će ići 20 odsto od naredne prodaje.

On će se ekipi Jirgena Klopa priključiti 1. jula, klub ga neće slati na pozajmicu i planiraju mu zavidnu ulogu u debitantskoj sezoni.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke