Brejdi vs Mahoms znači samo jedno - spektakl i poene

Autor: Lazar Nikolić
nedelja 02.10.2022.
11:00
Izvor: Sportske.net

Pekrsi fiks dana.

Povezane vesti

Baltimor Rejvensi  – Bafalo Bilsi

Pre samo tri sezone kvoterbek Baltimor Rejvensa Lamar Džekson bio je glavna faca u NFL-u i MVP regularnog dela sezone. Odveo je svoj tim u plej-of sa prvog mesta u konferenciji, ali su u doigravanju ispali od Tenesi Tajtensa. Mislilo se tada da će u narednim godinama Rejvensi predvođeni Lamarom biti glavna sila u ligi, ali se to nije dogodilo. Ove sezone očekivanja od ekipe iz Baltimora nisu tako visoka.

Džekson je u prve tri utakmice bacio svega 749 jardi, ali je zato dominirao svojim glavnim adutom –trčanjem i osvojio čak 243 jarde noseći loptu u naručju. Rejvensi su pod njegovom komandom trenutno na skoru 2-1, a utakmica protiv snažnih Bilsa pokazaće koliko mogu ove sezone.

Što se Bilsa tiče, njihov kvoterbek Džoš Alen projektovan je za najkorisnijeg igrača u ovoj sezoni i nije razočarao na startu. Alen je trenutno najbolji bacač u ligi i jedini sa preko 1000 jardi osvojenih pasom, ali je zaustavljen prošlog vikenda, kada su Delfinsi nadirali Bilse u Majamiju i naneli im prvi poraz.

Teško je prognozirati pobednika u ovom duelu, ali puno poena na meču deluje kao „sigurica“.

Detroit Lajonsi  – Sijetl Sihouksi

Utakmica protiv Sijetla jedna je od onih koje moraju da se dobiju ukoliko želite u plej-of. Sijetl Sihouksi jedna su od najalslabijih ekipa u NFL-u ove sezone. Odlazak dugogodišnjeg kvoterbeka I lica franšize Rasela Vilsona težak je udarac za ekipu trenera Pita Kerola. Njegova zamena Dženo Smit se u prve tri utakmice nije proslavio sa samo 717 bačenih jardi I skorom 1-2.

Domaćin na ovoj utakmici, Detroit Lajonsi nadaju se doigravanju ove sezone. Njihov kvoterbek Džered Gof ima dobru reputaciju u ligi. Bio je startni kvoterbek aktuelnih šampiona Los Anđeles Remsa 2018. godine u Superbolu protiv Brejdija I Petriotsa, ali se nije proslavio.

Lajonsi imaju svoje probleme, startovali su sa samo jednom pobedom u prve tri utakmice, ali pobeda Detroita u ovom meču ne bi smela da dođe u pitanje.

Indijanapolis Koltsi  – Tenesi Tajtensi

Od ekipe Indijanapolis Koltsa videli smo sve u uvodne tri utakmice. Na startu su remizirali protiv Hjustona, zatim ostali na nuli protiv Džeksonvila, a onda savladali jedan od najjačih timova u ligi Kanzas Siti Čifse. Mladi ruki Dželani Vuds proslavio se protiv Čifsa sa uhvaćena dva tačdauna, dok novi kvoterbek Met Rajan još uvek pravi konekcije sa saigračima I trentuno ima solidnih 769 jardi osvojenih pasom.

Tenesi je možda I najveće razočarenje na startu sezone. Tajtensi su u prošlom kolu stigli do prve pobede protiv Las Vegasa, a pre toga su “počišćeni” sa terena od strane Bilsa. Udarni tandem ekipe koji čine kvoterbek Rajan Tenehil I raninbek Derik Henri ne blista, ali svakog časa  može da proradi, a onda Tajtansi postaju napadačka sila.

Po svemu viđenom, u ovom meču odlučiće trenutna inspiracija pojedinaca i verovatno poslednji napad na meču, blagu prednost dajemo Tajtansima.

Grin Bej Pekersi  –  Nju Ingland Petriotsi

Do pre samo nekoliko godina, dok je još uvek Tom Brejdi igrao za Petriotse, ovo je bio jedan od derbija čitave lige, danas je situacija potpupno drugačija.

Pekersi su predvođeni jednim od najboljih kvoterbekova u istoriji Aronom Rodžersom apsolutni favoriti protiv Petriotsa od koji je ostalo samo ime i Bil Beličik na klupi. Sadašnji bacač gostiju Mek Džouns “svetlosnim godinama” udaljen je od njegovog prethodnika Brejdija.

Sve je jasno ovde, kec kao vrata.

Tamp Bej Bakanirsi – Kanzas Siti Čifsi

Derbi kola igra se u noći između nedelje I ponedeljka u Tampi. U reprizi Superbola iz 2020. sastaće se najbolji igrač svih vremena Tom Brejdi i onaj ko želi da to postane Patrik Mahoms.

Pre dve godine iskusni Brejdi održao je predavanje svom mladom nasledniku i podigao poslednji Lombardijev trofej, sedmi u karijeri.

Brejdi i Tampa se nisu proslavili prošlog vikenda na “Lembo fildu”, ostali su bez tačdauna u porazu 14:12 protiv uvek neugodnih Pekersa.

Čifsi su u sezonu ušli bez jednog od lidera tima proteklih godinam, pouzdani hvatač Tajrik Hil preselio se u Majami, a treneru Endiju Ridu ostavio “glavobolje”. Moraće sjajni stručnjak da pronađe način kako da nadomesti njegov odlazak i konstruiše drugačiju napadačku igru sa sjanim kvoterbekom Mahomsom.

Kada su na terenu Brejdi i Mahoms zagarantovan je spektakl, ali I poeni.

Kompletnu ponudu NFL-a u AdmiralBetu pogledajte OVDE.

Ne propustite