Fenomenalni Aron Rodžers preslišao Patriote!

Autor: Ivan Cvetković
petak 20.09.2024.
10:45
Izvor: Sportske.net

Njujork Džetsi su bez većih problema i uz veoma raspoloženog Rodžersa savladali Petriotse rezultatom 24:3.

AP Photo/Adam Hunger
AP Photo/Adam Hunger

Povezane vesti

U svojoj prvoj utakmici kod kuće Džetsi su dominirali u svim segmentima igre, a Rodžers će ovu utakmicu pamtiti po mnogo lepšim stvarim nego prošlosezonsku prvu utakmicu kod kuće kada je pokidao Ahilovu i propustio celu sezonu. 

Kvoterbek Džetsa je na ovoj utakmici bio fantastičan. 

Imao je 27/35 pokušaja za dodavanja i bacio je 281 jard i dva puta spojio svoje hvatače sa end zonom protivnika. Razigravao je svoja dva najbolja risivera pa su se tako na semafor upisali i Geret Vilson i Rodžersov saigrač iz bivšeg kluba Alen Lazar. Još uvek se vidi da konekcija između njega i najboljeg hvatača Vilsona nije baš na dobrom nivou ali ne sumnjamo da će u narednim nedeljama i to biti na visini zadatka. Igra po zemlji je bila ravnomerno raspoređena na dvojicu odličnih trkača, Bris Hol i Brelon Alen su kombinovano imali 110 istrčanih jardi s tim što je Hol upisao i tačdaun. 

Znamo da je Rodžers u Grin Beju voleo dosta da razigrava svoje tajt endove pa je tako na ovoj utakmici najviše uhvaćenih jardi imao Tajler Konklin sa 93 jarde ali nije uspeo da postigne poene. Šta reći za odbranu Džetsa? Bez dvojice najbojih pas rašera Džonsona i Redika uspeli su da čak 7 puta probiju ofanzivnu liniju i obore kvoterbeka. Vil Mekdonald je upisao dva seka i predvodio svoju defanzivu. Lajnbeker Kvinsi Vilijams je imao najviše obaranja, ukupno 8 od kojih je 5 napravio sam. Džetsi su upisalu drugu uzastopnu pobedu i deluje da su na pravom putu da se nađu u plejofu posle 14 godina.

Patriote danas kao da se nisu pojavile na ' Met life ' stadionu. Glavni trener Džered Mejo će želeti što pre da zaboravi ovu utakmicu i da sav fokus svoje ekipe prebaci na sledeću utakmicu protiv Fortinajnersa. Jako loša partija kvoterbeka Džejkobija Briseta. Bacio je loptu svega 12/18 puta i imao 98 jardi. Zbog svoje ofanzivne linije, ruku na srce svi su povređeni, obaran je čak sedam puta i posle svakog snepa delovao je kao da se bori za život. Novi levi tekl ruki Sidan Volas je delovao uplašeno i dva puta pravio holding na rašerima Džetsa. Kao što je i sam trener Mejo rekao, najviše je falilo osnove, obaranja i blokiranja. Zvuči jednostavno, ali fundamentalne stvari jednostavno nisu funkcionisale kod Petriotsa. 

U najavi za ovu utakmicu pisali smo o hvataču Demariu Daglasu. konačno je dobio priliku kakvu zaslužuje i pokazao da je prvi hvatač ekipe. Imao je 70 jardi hvatanjem što, imajući u vidu kakav pritisak je ofanzivna linija imala, pokazuje da se fokus napada treba graditi oko njega. 

Stivenson i Gibson kao nosioci svog napada ništa nisu uradili po zemlji. Svega nešto malo preko 50 jardi kombinovano su imali. O odbrani Petriotsa govori rezultat. Pisali smo da će najbolji kornerbek Nju Inglanda Kristijan Gonzales uraditi sve da uštopuje Vilsona, što je i donekle uradio, nije mogao sam da pokriva sve. Vredni pomena su lajnbekeri Mekmilan i Tavai koji su imali po 6 obaranja. 

Sledeće nedelje gostuju ranjenim Fortinajnersima i ako ne promene nešto u svojoj igri deluje kao još jedan 'blow out'.

Ne propustite