Iglsi brane svoju "tvrđavu", Bengalsi napadaju Kanzas i žele još jednu šansu da osvoje titulu

Autor: Mladen Heleta
nedelja 29.01.2023.
09:15
Izvor: Sportske.net

Uzavrelo u NFL ligi, sledi borba za plasman u Superboul.

EPA-EFE/DAVE KAUP
EPA-EFE/DAVE KAUP

Povezane vesti

Sezona u NFL ligi polako, ali sigurno dolazi do tačke usijanja. Ovog vikenda na programu su finala konferencija, nakon kojih ćemo dobiti učesnike Superboula koji će se boriti za šampionsku titulu.

U nedelju od 21 sat Filadelfija dočekuje San Francisko, a u nedelju na ponedeljak od 00.30 sati će Kanzas Siti biti domaćin Sinsinatiju.

Filadelfija Igls – San Francisko 49ers

Iako mnogi stručnjaci i poznavaoci NFL-a smatraju da je San Francisko najbolja ekipa u ligi, mi blagu prednost uoči ovog duela dajemo Filadelfiji. Prvi i veoma bitan faktor je domaći teren, jer je poznato da je atmosfera u Filadelfiji uzavrela i da Iglsi pred svojom publikom znaju da odigraju i preko svojih limita. Drugi faktor je fantastična ofanzivna linija Filadelfije, koja je tokom ove sezone dokazala da je najkvalitetnija u ligi. To su igrači koji čuvaju svog kvoterbeka prilikom izvođenja „snepa“, a ofanzivci Iglsa to toliko dobro rade da Hrst ima tri do četiri sekunde da odabere akciju, što je veliki kvalitet ovog tima, jer slabije ofanzivne linije svojim kvoterbekovima daju najviše sekund i po da osmisle napad. Filadelfija je ove sezone pokazala da ima rešenje i za zonske odbrane. Kvoterbek u njihovoj postavci ima vremena i da trči, što dodatno komplikuje defanzivu protivnika. Smit je najbolji risiver u ligi, Braun je takođe odličan, tu je i raning bek Sanders, koji uvek može da osvoji jarde ukoliko ne ide pas igra i donese prednost i na taj način. Fanstantično pokrivena ekipa i San Francisko će imati najteži mogući zadatak da se dokopa Superboula. San Francisko je sa jedne strane oslabljen, ali je sa druge strane na dobitku. Prvi kvoterbek ekipe Garopulo je povređen i nema ga već nekoliko nedelja, ali ga je perfektno zamenio ruki Pardi i od kada je on počeo da igra krenula je serija pobeda koja i dalje traje. Poznato je koliko Amerikanci vole ovakve priče, pa su Pardija već počeli da upoređuju sa legendarnim Brejdijem, koji je svoju blistavu karijeru počeo na sličan način. San Francisko krasi izuzetno jaka odbrana, ima jednog od boljih raning bekova u NFL-u Mekefrija, koji može da bude i hvatačka opcija u zavisnosti za koju akciju se opredele. Imaju i Kitla, koji je veoma dobar „tajt end“, imaju solidne risivere Ajuka i Semjuela. Kada se sve sagleda, imamo fantastičan meč u najavi, a mi prednost dajemo Filadelfiji, a treba očekivati i mali broj poena jer je ulog ogroman.

Kanzas Siti Čifs – Sinsinati Bengals

Sinsinati je prošle godine poražen u dramatičnom Superboulu od LA Remsa, a sada ekspresno pokušava da se vrati u njega i ispravi ono što lane nije uradio. Da bi u tome uspeo, moraće da trijumfalno prođe kroz Kanzas Siti i mi smatramo da će to i uraditi, iako Kanzas važi za jedno od najtežih gostovanja u NFL-u. Kanzas predvodi jedan od najboljih trenera u ovom sportu Endi Rid, ali mu se povredio kvoterbek Mahoms, koji je jedan od trojice najboljih u ligi, njegov nastup je pod velikim znakom i pitanja i ako ne bude igrao, to će biti ogroman hedikep za Čifse. Sinsinati ima kvoterbeka Buroa, koji ove sezone pruža fenomenalne partije, ima Česja kao risivera i to je veza koja funkcioniše još iz koledž dana. Njih dvojica su glavna snaga Bengalsa i domaćini će kako znaju i umeju morati da ih zaustave. Sinsinati je tim koji krasi i odlično trčanje, imaju zaista širok korpus u fazi napada, a problem bi mogle da budu povrede trojice bitnih igrača u ofanzivnoj liniji, pa će zaštita Buroa ići malo teže i on će biti prinuđen na munjevita rešenja i brzo izbacivanje lopte posle „snepa“. On definitivno neće imati više od jedne i po sekunde za izbačaj i to bi mogla da bude prednost Kanzasa, čiji je zaštitni znak dobra odbrana. Ipak, očekujemo tvrd meč i trijumf Sinsinatija.

OVDE možete pogledati kompletnu ponudu AdmiralBet-a za NFL.

Ne propustite