Kako je prošao NFL vikend?

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 09.09.2024.
14:16
Izvor: Sportske.net

Prva nedelja NFL-a donela je pobede u zadnjim trenucima, iznenadjenja i pobedu novog najplaćenijeg igrača u ligi Daka Preskota...

AP Photo/Sue Ogrocki
AP Photo/Sue Ogrocki

Povezane vesti

Krećemo od iznenađenja, pobede "Patriota"

Cincinnati Bengals – New England Patriots 10:16

Bengalsi su u meč ušli kao apsolutni favoriti predvođeni maestralnim kvoterbekom Džoom Beroum i jednim od najboljih hvatača u ligi, Džamarom Čejsom, na drugoj strani Petriotsi su ekipa sa novim stručnim štabom predvođeni trenerom Džerodom Mejom. Odbrana Petriotsa je bila nerešiva enigma za napad Bengalsa, Berou je ima 21/29 pokušaja za dodavanje i 164 bačenih jardi bez bačenog tačdauna što samo govori o činjenici koliko je dobra odbrana Petriotsa bila. Jedini tačdaun za Bengalse postigao je trkač Zek Mos koji je imao ukupno 44 istrčanih jardi iz 9 nošenja. Ovogodišnji vođa napada Petriotsa, Džejkobi Briset je imao 15/24 pokušaja za 121 jard dok je najbolji pojedinac u ekipi bio trkač Ramondre Stivenson sa istrčanih 120 jardi iz 25 pokušaja i jednim istrčanim tačdaunom. Petriotsi su pokazali da itekako mogu da iznenade i najbolje ekipe.

Atlanta Falcons – Pittsburgh Steelers 10:18

Jedna od utakmica gde su odbrane bile dominantnije. Iako je bilo najavljeno da će kao startni kvoterbek Stilersa utakmicu početi Rasel Vilson videli smo da je na teren istrčao Džastin Filds što se ispostavilo kao dobra ideja trenera Tomlina. Filds u nekim trenucima bio nezaustavljiv u svojim trčanjima, on je na kraju imao 156 bačenih jardi i 17/23 pokušaja i  istrčanih 57 jardi iz 14 pokušaja, Stilersi sa njim sada imaju dvostruku pretnju i to su iskoristili, njega je pratio trkač Nađi Heris koji je istrčao 70 jardi iz 20 pokušaja a interesantno je da Stilersi nisu imali postignut tačdaun već je kiker Kris Bosvel bio nepogrešiv u fild gol šutevima i doneo pobedu. Ekipa Atlante je igrala dobro do treće četvrtine kada im se napad potpuno izgubio, Kirk Kazins je imao 155 bačenih jardi iz 16/26 pokušaja, jedan tačdaun i dve presečene lopte, nova nada Falkonsa, Bidžan Robinson je istrčao samo 68 jardi dok je jedini tačdaun za ekipu postigao Kajl Pits koji je imao svega 26 uhvaćenih jardi. Jedna jako teška utakmica za obe ekipe ali Atlanta koja ima ovakva oružja u napadu mora i može mnogo bolje.

Buffalo Bills – Arizona Cardinals 34:28

Desilo se ono što smo i očekivali, pobeda Bilsa ali uz dosta muke. Odlično poluvreme Kardinalsa koji su do pred sam kraj imali prednost 17:3 ali je onda na scenu stupio supermen Džoš Alen istrčavši tačdaun sa kojim je nagovestio preokret. Kvoterbek Bilsa je imao 232 bačene jarde iz 18/23 pokušaja i dva istčana tačdauna uz njega po tačdaun su postigli Kalil Šakir i Mek Holins, na drugoj strani Kajler Mari je imao 162 jarde iz 21/31 pokušaja i jedan bačeni tačdaun za Majkla Vilsona. Trkač Džejms Koner ima jedan istrčan tačdaun. Na ovoj utakmici pisana je istorija, po prvi put je neka ekipa postigla tačdaun vraćanjem od kada je uvedeno novo pravilo za kik of i to je uradio igrač Kardinalsa Di Džej Dalas koji je vratio kik of za 96 jardi!

Chicago Bears – Tennessee Titans 24:17

Dugo očekivani debi Kejleba Vilijamsa i prva pobeda Bersa u sezoni mada nije tako delovalo na početku. Tajtansi su mnogo bolje otvorili utakmicu, pridošlica iz Kaubojsa Toni Polard je postigao tačdaun trčanjem a Čig Okonkvo hvatanjem. Činilo se da novi startni kvoterbek Vil Levis ima sve u svojim rukama jer se na poluvreme otišlo sa velikih 17:3. U drugom poluvremenu je postojala samo jedna ekipa i to odbrana Bersa koja nije dozvolila niti jedan poen a postigla je dva nakon turnovera i tako svojoj ekipi donela prvu pobedu u sezoni.

Indianapolis Colts – Houston Texans 27:29

Povratak kvoterbeka Koltsa Entonija Ričardsona posle povrede i njegova solidna partija, na drugoj strani prošlogodišnji ruki Si Džej Straud nastavlja tamo gde je stao, imao je 234 bačenih jardi i dva tačdauna pasom. Pratio ga je trkač Džo Mikson sa 130 istrčanih jardi i jednim tačdaunom, kod Koltsa uz Ričardsona istakao se Aleks Pirs sa 125 uhvaćenih jardi i jednim tačdaunom.

Miami Dolphins – Jaxonville Jaguars 20:17

Derbi Floride pripao je ekipi Dolfinsa iako su Jaguarsi do kraja prvog poluvremena delovali kao ekipa koja diktira ritam. Trevor Lorens je stao u drugom poluvremenu i imao samo 162 jarda i jedan pas za tačdaun dok je kod Dolfinsa proigrao Tua Tagovaloa koji je imao čak 338 bačenih jardi. To je zasluga brzonogog Tajrika Hila koji je bio prevaga da Dolfinsi dobiju ovu utakmicu.

New Orleans Saints – Carolina Panthers 47:10

Kao što rezultat pokazuje potpuna dominacija Sejntsa, na terenu je postojala samo jedna ekipa.Derek Kar je razigravao sve igrače. Kamera, Vilijams, Šahid, Moro i Džonson su postigli po tačdaun dok kod Karoline. Sve što je mogao Brajs Jang da uradi je da postigne jedan tačdaun trčanjem i da ima dva presečena pasa.

New York Giants – Minnesota Vikings 6:28

Verovalo se da će bez Kazinsa ekipa Vikinga biti uskraćena za odlična dodavanja ali Sem Darnold je pokazao suprotno, konstantno je razigravao svoje hvatače i čak u jednom trenutku imao 12/12. Pojačanje iz rivala Pekersa, Aron Džouns je postigao svoj prvi tačdaun u dresu Vikinga, Džeferson i Nejlor su mu se pridružili. Smušeni Džajantsi su imali samo dva fild gola a Danijel Džouns 2presečene lopte i malo preko 50 procenata uspešnosti pasom.

Los Angeles Chargers – Las Vegas Raiders 22:10

Trener Harbo je u svom prvom meču upisao pobedu. Solidna partija Herberta koji je bacio 146 jardi I imao 17/26 pokušaja, ekipa koju će ove sezoni krasiti igra trčanjem je to je i pokazala, Dobins je postigao jedan, a pik druge runde sa Džordžije, Led Mekonki je ostvario prvi tačdaun u profesionalnoj karijeri. Gardner Minšu je odigrao odlično, imao je 257 bačenih jardi, no to nije bilo dovoljno da se pobedi ekipa Čardžersa.

Seattle Seahawks – Denver Broncos 26:20

Đino Smit je predvodio Sihokse u prvoj ovosezonskoj pobedi, imao je 171 bačeni jard i po jedan istrčan i jedan bačeni tačdaun. Kenet Voker kao prvi trkač ekipe je opravdao tu ulogu. imao 103 istrčanih jardi iz 20 pokušaja. Ruki kvoterbek Bronkosa Bo Niks je osetio kako je to igrati profesionalni fudbal, imao je 138 bačenih jardi, 35 istrčanih što mu je omogućilo da postigne poene ali i dve intersepcije.

Cleveland Browns – Dallas Cowboys 17:33

Novi najplaćeniji igrač u istoriji NFL-a, kvoterbek Kaubojsa Dak Preskot, predvodio je svoje Kauboje na gostovanju u Klivlendu i doneo prvu ovosezonsku pobedu. Imao je 179 bačenih jardi i jedan tačdaun pasom. Ekipa Braunsa i njen lider Dešon Votson su odigrali lošu utakmicu, Votson je imao dve intersepcije. Trkač Ford i hvatač Džudi postigli poene za ekipu iz Klivlenda ali na osnovu viđenog, Braunse čeka još jedna čudna sezona.


Tampa Bay Buccaneers – Washington Commanders 37:20

Iako je njegova ekipa izgubila, ruki kvoterbek Denijels je odigrao odlično. Imao je 174 bačenih jardi iz 17/24 pokušaja i čak dva tačdauna trčanjem. Pridružio mu se Robinson sa još jednim tačdaunom trčanjem, ali to nije bilo dovoljno da se pobedi izuzetno raspoložena ekipa Bakanirsa. Fenomenalni Bejker Mejfild je imao 4 tačdauna pasom i 289 bačenih jardi, zasigurno je jedan od najboljih igrača u prvoj nedelji.

Detroit Lions – Los Angeles Rams 26:20

Revolveraški obračun kvoterbekova pripao je Džerodu Gofu iako je Metju Steford imao 100 jardi više osvojenih dodavanjem. Kuper Kap hvatanjem i Kejrin Vilijams trčanjem su postizali poene za Remse dok je kod Detroita odličnu partiju pružio Džejmison Vilijams sa 121 uhvaćenim jardom i tačdaunom.

Kolo u Monday Night Football završavaju u noći između ponedeljka i utorka San Francisko i njujorški Džetsi. Na AdmiralBetu jedino u Srbiji imate priliku da se kladite na dodavanja, istrčane jarde i hvatanja NFL igrača!

Ne propustite