Kapetan Kirk se vratio!

Autor: Ivan Cvetković
utorak 17.09.2024.
10:45
Izvor: Sportske.net

Završnica druge nedelje nove NFL sezone donela nam je dosta uzbuđenja.

AP Photo/Matt Rourke
AP Photo/Matt Rourke

Povezane vesti

Ekipa Atlanta Falkonsa predvođenja svojim kvoterbekom Kirkom Kazinsom uspela je u poslednjim sekundama utakmice da pobedi favorizovanu ekipu Filadelfije Iglsa rezultatom 22:21.

Većina ljudi je pomislila da Kazins i njegovi saigrači nemaju šta da traže protiv Iglsa, ali su im sa drajvom od 65 sekundi u poslednjoj četvrtini pokazali da itekako ih ne treba otpisivati. 

Kako je i sam Kazins izjavio posle utakmice oseća da još uvek nije na tom nivou na kojem bi želeo. Obećava mnogo bolje partije u dresu Falkonsa. Kvoterbek Falkonsa je bio fantastičan sinoć. Imao je 20/29 pokušaja za 241 bačeni jard i dva tačdauna bez presečenih lopti. Njemu se sinoć pridružio i prvi trkač ekipe Bidžan Robinson sa istrčanih 97 jardi iz 17 nošenja. Iako nije uspeo da postigne tačdaun ozbiljno je doprineo trijumfu svoje ekipe jer su sa njim na terenu konstantno pomerali lance. Zapaženu rolu imao je i bek ap na poziciji trkača Tajler Aldžir koji je za 9 nošenja imao 53 osvojenih jardi. Igra kroz vazduh je odlično funkcionisala pa je tako glavna meta bio Darnel Muni sa 88 uhvaćenih jardi i jednim tačdaunom. Njega je pratio mladi Drejk London sa 54 uhvaćenih jardi i svojim prvim tačdaunom u sezoni. 

Tokom prvog poluvremena ekipa Falkonsa je uspevala da se dočepa crvene zone Iglsa ali nisu uspevali da postignu tačdaun. Za ovu pobedu sigurno je zaslužan i jedan od najboljih kikera u ligi Ku jer je šutirao 3/3 baš onda kada ekipa nije mogla da dođe do end zone. Odbrana Falkonsa je imala malo lakši zadatak nego inače jer na suprotnoj strani nije igrala prva zvezda tima Ej Džej Braun. Očekivalo se da defanzivna linija Falkonsa nema šta da traži protiv jedne od najboljih ofanzivnih linija u ligi ali nisu razočarali. Defanzivni end i pridošlica iz Petriotsa Metju Džudon je imao jedan sek na Hrtsu. Najbolji deo tima bio je sekonderi, u poslednjem drajvu na utakmici, Džesi Bejts je presekao loptu i tako svojoj ekipi doneo važan trijumf. Pomenuti Bejts i neverovatni Ej Džej Terel su predvodili defanzivu Falkonsa i obojica su imali po 7 obaranja. Jako bitna pobeda za Falkonse imajući u vidu da sledeće nedelje na svom terenu dočekuju aktuelne šampione Kanzas Siti Čifse.

Imali su Iglsi poslednji napad na utakmici ali presečena lopta Hrtsa je ugasila sve nade za pobedu. Dosta se osetio nedostatak prvog hvatača Brauna. De Vonta Smit je bio dostojna zamena na mestu glavne mete ali osim njega niko drugi od hvatača nije bio raspoložen. Džejlen Hrts je imao 23/30 pokušaja i 183 bačenih jardi za po jedan tačdaun i presečenu loptu. Takođe je uspeo da istrči odličnih 83 jardi i da postigne tačdaun. Iglsi su jedna od boljih ekipa kada su dizajnirana trčanja kvoterbeka u pitanju, što na Hrtsovom primeru možemo da vidimo. Ponovo je Sekvon Barkli odigrao odličnu utakmicu. Imao je 95 istrčanih jardi iz 22 pokušaja. Ako pogledamo da su on i Hrts imali zajedno 180 istrčanih jardi uviđamo mnogo veću igru trčanjem zbog izostanka Brauna. Pomenuti De Vonta Smit je bio najzapaženiji hvatač kod Iglsa. On je za svojih 7 hvatanja nakupio 72 jarde i postigao jedan tačdaun. Tajt end Dalas Godert je jedini vredan pomena sa 38 uhvaćenih jardi. 

Pred utakmicu trener Nik Sirijani je najavio Džahana Dotsona kao startera umesto povređenog Brauna a Dotson je imao svega 6 uhvaćenih jardi i samo jednom je bio meta svog kvoterbeka. Ne baš sjajna partija defanzivaca Iglsa. Defanzivna linija je uspela samo jednom da obori Kazinsa a ponovo su dominirali igrači u bekfildu. Sejfti Blekenšip i lajnbeker Baun su i na ovoj utakmici bili najbolji sa 9 odnosno 7 obaranja. Delovalo je kao da Iglsi bez Brauna nisu ista ekipa i ako bez njega otputuju u Nju Orleans na noge Sejntsima i raspoloženom Dereku Karu, nemaju šta da traže

Ne propustite