Može biti samo jedan, Tom Brejdi!

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 08.02.2021.
08:04
Izvor: Sportske.net

Neverovatni kvoterbek potvrdio ono što smo znali, nema boljeg u istoriji igre, 31:9 i titula za Bakanirse!

AP Photo/Mark LoMoglio
AP Photo/Mark LoMoglio

Povezane vesti

Pričaće se o trijumfu Tampa Beja, ali pre svega o noći kada je Tom Brejdi verovatno postao najbolji kvoterbek svih vremena. Vodio je novi tim do trijumfa, Superbouk jhe bio završnica u njegovom stilu, kada je najvažnije on je najbolji. Ovo je druga titula za Bakanirse, sedma za neverovatnog Brejdija.

Potukao je sve prognoze, srušio vladajućeg šampiona, Tampa Bej je spustio rivala na devet poena, i bez obzira na to što su Čifsi pravili neverovatne greške, naklon za Tampa Bej, malo ko im je davao šanse u ovom finalu. Ali njihova odbrana je terorisala Mahomesa, u drugoj četvrtini je doskorašnji šampion kako rekosmo poklonio desetajk poena rivalu. Sve je počelo loše za njih i išlo do kraja, dva rana penala, Brejdi je bio na 16 od 20 dodavanja u prvom poluvremenu, koje je domaćin dobio za ubedljivih 15 razlike. I onda su otvorili drugi deo novim tačdaunom, tada se pobednik nazirao.

Brejdi je inače podsetio na pobednički mentalitet koji su on i Rob Gronkovski imalu u Nju Inglandu, prvi tačdaun je postigao "Gronk" koji se vratio iz penzije da bi igrao sa prijateljem, drugi je išao ka Antoniju Braunu.

Brejdi je inače kompletirao 21 od 29 pasova za 201 jardu, uz tri tačdauna, nije napravio nijednu grešku, pa je sedmi prsten začinjen i titulom MVP-ija.

Uz to sprečio je Čifse da ponove uspeh Patriotsa iz 2004. godine kada su odbranili titulu i kada je naravno on bio kvoterbek Nju Inglanda. I sada se mnogi pitaju da li je vreme, što kažu Amerikanci da odjaše u "sumrak", ima 43 godine.

Ništa od toga, poručio je da će se vratiti sledeće sezone.

Kanzas Siti?

Samo devet poena za potentni napad govori za sebe, poklonili su rivalu previše jardi, imali čak 120 jardi kazne, nekoliko u odlučujućim trenucima, pogotovo u drugoj četvrtini kada je Gronkovski postigao tačdaun i odveo rivala na 14:3. Čifsi tvrde da je bilo sumnjivih odluka, ali ipak, ako se uzme u obzir da nisu ni pripretili Brejdiju nemaju za čim da žale, Bakanirsi su zasluženo uzeli trofej, drugi put u svojoj istoriji.

Ne propustite

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak