NFL istorija, odigran prvi meč ikada u Južnoj Americi!

Autor: Boris Jovanović
subota 07.09.2024.
10:41
Izvor: Sportske.net

Meč ide u anale, Iglsi u tesnoj utakmici slavili 34:29

AP Photo/Andre Penner
AP Photo/Andre Penner

Povezane vesti

Korintijans arena u Sao Paolu je noćas bila krcata.

Prva NFL utakmica ikada u Južnoj Americi, Iglsi i Pekersi su pružili sjajnu predstavu.

Interesantna je činjenica da su domaći navijači zviždali igračima Filadelfije prilikom izlaska na teren jer se u medijima pojavila informacija da je kornerbek Iglsa Darijus Slej izjavio kako mu nije drago što se utakmica igra u Brazilu i da se plaši za svoju bezbednost.

Da li je do klizavog terena, ili čega već, kvoterbek Filadelfije  Džejlen Harts nikako nije mogao da pronađe ritam, ali Pekersi nikako nisu mogli do tač-dauna, dva šuta Narvezona za 6:0, Grin Bej je vodio ali je ostao ukus propuštenih šansi.

Pomislili bismo da su Pekersi naučili nešto iz prethodnog drajva, ispostavilo se da nisu, držanje tajt enda Takera Krafta i ofanzivni interfirens Romea Dabsa opet su udaljili Džordana Lava od end zone i tako je na teren ponovo istrčao kiker Narvezon koji ponovo postiže poene i dovodi svoju ekipu u vođstvo od 6:0 pred kraj prve četvrtine.

Odgovor Iglsa je je bio brz, u drajvu koji je trajao 11 plejeva, Harts pronalazi pridošlicu iz Džajantsa, Sekvona Barklija koji postiže svoj prvi tačdaun u dresu Iglsa i pokazuje da će biti i više nego dobro pojačanje.

Džejdon Rid je  izbegao obaranja i postigao tačdaun,  12:7 za tim iz Viskonsina.

Red je na Filadelfiju, Harts pronalazi jednog od najboljih hvatača u ligi Ej Džej Brauna koji osvaja veliki deo terena i kao na tacni ostavlja Sekvonu Barkliju da istrči 11 jardi postigne još jedan svoj tačdaun i dovede Iglse u vođstvo.

Onda je usledilo ono što smo čekali, Lav je opustio ruku, pronalazi Rida i 70 jardi kasnije to je novi tačdaun. Na poluvreme se otišlo rezultatom 19:17 za Pekerse.

Na početku drugog poluvremena delovalo je da odbrane obe ekipe ne postoje, timovi su izmenjali tačdaun.

Džordan Lav je tokom cele utakmice imao neka 'košarkaška', da ne kažemo ležernija, dodavanja koja je u jednom trenutku iskoristio sejfti Iglsa Rid Blenkešip i presekao loptu, i to je bila prva Lavova presečena lopta u sezoni.

Da li ima potrebe reći ko stupa na scenu? Preporođeni Sekvon Barkli psotiže svoj treći tačdaun na utakmici i postaje uz legendarnog hvatača Iglsa, Terela Ovensa, jedini kojima je to uspelo u timu iz Fialdelfije. Barkli je definitivno iza sebe ostavio povrede i prethodne loše sezone u Džajantsima.

Delovalo je da ekipa Iglsa polako lomi Pekerse i da će napraviti veću razliku ali nepromišljen potez Džejlena Hartsa i pas na suprotnu stranu terena dovodi do presecanja lopte od strane Aleksandera koji svoju ekipu vraća u život.

Odličan drajv Pekersa, dizajnirana trčanja za Džejkobsa su ih dovela do crvene zone ali ponovo više od pokušaja za 3 poena ne mogu, kratak fild gol uspešno pretvara kiker Pekersa i smanjuje na 31:29.

Na Iglsima je ostalo samo da potroše vreme što su i radili, približili se što je bliže bilo moguće i fild golom završili ovu jako uzbudljivu utakmicu.
Džordan Lav je završio utakmicu sa 17/34 pokušaja i 260 bačenih jardi uz dva tačdauna i jednom presečenom loptom.

Trkač Pekersa, Džoš Džejkobs je imao za 16 nošenja 84 istrčanih jardi dok je najbolji pojedinac ekipe  Džejdon Rid imao 4 hvatanja i 138 uhvaćenih jardi kao i 2 tačdauna, doduše jedan trčanjem.

Kod Iglsa je Džejlen Harts imao 20/34 pokušaja i 278 bačenih jardi uz po dva tačdauna i presečene lopte.

MVP današnje utakmice, Sekvon Barkli je nosio loptu 24 puta i ima 109 jardi i dva istrčana tačdauna kao i dva hvatanja za 23 jardi i jedan tačdaun.
Ej Džej Braun je predvodio hvatački korpus ekipe Iglsa i imao pet hvatanja za 119 jardi i jedan tačdaun.

Sledećeg vikenda ekipa Filadelfije će biti domaćin Atlanti dok će Pekersi na svom Lembo Fildu dočekati Indijanapolis Koltse. Grin Bej je ostao bez povređenog Džordana Lava pa bi to mogao da bude problem u nedeljama koje slede...

Ne propustite