NFL pregled kola - Derbi pripao Čifsima

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 16.09.2024.
14:01
Izvor: Sportske.net

Pročitajte detaljan izveštaj iz NFL-a proteklog vikenda.

EPA-EFE/CJ GUNTHER
EPA-EFE/CJ GUNTHER

Povezane vesti

Green Bay Packers – Indianapolis Colts   16:10 

 Strepnja među navijačima Pekersa je nestala posle prvog drajva njihovog novog kvoterbeka Malika Vilisa. Odbrane možda jesu odradile svoj posao ali privremena zamena za Džordana Lava nije razočarala. Vilis je imao 12/14 uspešnih dodavanja  i 122 osvojena jarda i jedan pas za tačdaun. Istrčao je odličnih 41 jard i tako pomogao da se pomeraju lanci tokom cele utakmice. Igra trčanjem je bila fantastična danas. Prvi trkač ekipe Džoš Džejkobs je imao 32 nošenja za 151 jard. Jedini tačdaun za ekipu postigao je Dontavion Viks koji je uhvatio pas od 14 jardi. Ruki kiker ekipe Brejden Naverson je bio nepogrešiv. Novi defanzivni koordinator Džef Hafli očigledno je skockao ekipu po svom ukusu. Mekini, Viliams i Vilson su čak tri puta presekli loptu dok je najviše obaranja imao lajnbeker Kvej Voker, upisao se šest puta. Sa ovom pobedom Pekersi su prva ekipa u NFL-u koja ima 800 pobeda. 

Posle prošlonedeljnog tesnog poraza od Teksansa, Koltsi su ušli u ovaj meč samouvereni jer na drugoj strani nije igrao startni kvoterbek. Od prvog trenutka napad Koltsa nije funkcionisao najbolje. Entoni Ričardson je imao samo 50% uspešnih dodavanja tačnije 17/34 i 204 bačene jarde i tri presečene lopte. Ono što je njegova prednost je ta što može da trči pa je tako uspeo da uzme 34 jarde. Jedina svetla tačka u napadu je bio Džonatan Tejlor sa 103 istrčanih jardi iz 12 nošenja uz Aleka Pirsa koji je uhvatio 56 jardi i jedan tačdaun. Odbrana je bila mnogo bolja od napada na ovoj utakmici, dozvolili su samo jedan tačdaun a predvodio ih je sejfti Nik Kros sa čak 12 obaranja. 

Baltimore Ravens – Las Vegas Raiders   23:26 

Možemo reći jedno od iznenađenja u drugoj nedelji NFL-a. Lamar Džekson je imao 21/34 uspešnih dodavanja za 247 bačenih jardi i po jedan tačdaun i presečenu loptu. Po statistici ne bismo rekli da je podbacio ali izgubiti od ovakvih Rejdersa je veliko iznenađenje. Pored Džeksona, napad su predvodili trkač Derik Henri sa 84 istrčanih jardi iz 18 pokušaja i jednim tačdaunom. Njemu se sa tačdaunom pridružio hvatač Zej Flauers koji je bio najbolji sa 91 uhvaćenim jardom. U odbrani se jedino istakao Odafe Ove sa 2 seka i Marlon Hamfri sa jednom presečenom loptom. Težak poraz Rejvensa pogotovo što u sledećoj nedelji gostuju Kaubojsima. 

Šta reći za otpisane Rejderse?! Kvoterbek ekipe Gardner Minšu ne prestaje da oduševljava. U poslednjoj četvrtini predvodio je čak tri napada za tačdaun i tako doneo trijumf svojoj ekipi. Imao je 30 od 38 pokušaja i 274 bačenih jardi i jedan bačeni kao i jedan istrčani tačdaun, fantastičan učinak. Metison je postigao tačdaun trčanjem a Devonta Adams hvatanjem. Odbranu Rejdersa je predvodio niko drugi do Maks Krozbi koji je imao dva seka a Robert Spilejn je presekao jedan pas. Rejdersi od sezone 2021. nemaju pozitivan skor u NFL-u! 

Carolina Panthers – Los Angeles Chargers   3:26 

Svi su verovali da je Karolina jedna od najslabijih ekipa ove sezone ali baš ovoliko... 

Posle debakla u prvoj nedelji Pantersi su pokušali da zbiju redove i da na svom terenu pruže kakav takav otpor Čardžersima. Kvoterbek ekipe Brajs Jang je imao 18/26 pokušaja i svega 84 bačenih jardi i jednu presečenu loptu. Mršav učinak prošlogodišnjeg prvog pika na draftu. Prvi trkač ekipe Habard je imao 64 istrčanih jardi a hvatači su bili gotovo nevidljivi, Trembl i Tilen su imali 23 odnosno 21 uhvaćen jard. Odbrana je pokušala da nadomesti to što napad ne funkcioniše i sprečila ubedljiviji poraz. Istakli su se Šek Tompson i Džozi Džuel sa po 8 obaranja.  

Trener Harbo nastavlja sa pobedama, Karolina nije merilo ali vidi se napredak ekipe Čardžersa u odnosu na prošlu sezonu. Herbert je predvodio svoju ekipu sa bačenih 130 jardi iz 14/20 pokušaja, bacio je 2 tačdauna i imao jednu presečenu loptu. 21. Pik sa prošlogodišnjeg drafta Kventin Džonson je bio nezaustavljiv, postigao je dva tačdauna i imao 51 uhvaćen jard. Igra po zemlji je poznata kod trenera Harboa pa je tako trkač Dž K Dobins imao 151 istrčan jard i jedan tačdaun a pratio ga je Gas Edvards sa 59 jardi. Odbrana je dozvolila samo jedan fild gol a zasluge idu Perimenu, Bosi i Henliju. Ilajdža Molden je imao i jednu presečenu loptu. Pravi test za Čardžerse će biti sledeće nedelje u Pitsburgu. 

Jacksonville Jaguars – Cleveland Browns   18:13 

Joše jedno razočaravujeće veče za Jaguarse i Trevora Lorensa. Jedan od najtalentovanijih kvoterbekova u ligi je bio nevidljiv sinoć. Imao je 14/30 uspešnost dodavanja i 220 bačenih jardi bez tačdauna. Ako znamo da mu je pas jača strana onda igra bez tačdauna može značiti samo poraz. Jedini tačdaun za ekipu je postigao trkač Travis Etien koje imao i 52 istrčane jarde iz 13 nošenja. Ruki Brajan Tomas mlađi je predvodio hvatače sa 94 uhvaćene jarde. Odbrana je uspela nekako da napravi dva obaranja na Dešonu Votsonu i to je sve, najviše se istakao cornerbek Montavik Braun sa čak 11 obaranja. Jaguarsi počinju treću nedelju sa skorom 0-2. 

Dešon Votson počinje da liči na starog sebe. Imao je 22/34 uspešnih dodavanja bez presečenih lopti. Nije bacio tačdaun ali je zato istrčao jedan za jedan jard. Najviše jardi je osvojio hvatač Džeri Džudi koji je sakupio 73 a trkač Ford je imao istrčanih 64 jardi. Odbrana Braunsa je na ovoj utakmici bila odlična, uspeli su čak četii puta da sekuju kvoterbeka. Predvodio ih je lajnbeker Ovusu-Keremoa sa šest obaranja. Braunsi su sada na skoru 1-1 i mirno dočekuju Džajantse u Klivlendu. 

Detroit Lions – Tampa Bay Buccaneers   16:20 

U dvorani Ford ekipa Lajonsa je gostila Bakanirse. Džered Gof i ekipa ciljala je još  jednu pobedu i korak bliže vrhu NFC-a. U svom prvom drajvu Gof je bacio intersepciju što je motivisalo igrače Bakanirsa da krenu jako. Bejker Mejfild pokazuje zašto je nekada bio osvajač Hajsmana. Bacio je 185 jardi iz 12/19 pokušaja za jedan tačdaun i jednu presečenu loptu. Njegova omiljena meta ove sezone je Kris Gadvin koji je imao 117 uhaćenih jardi i jedan tačdaun, njega je pratio Majk Evans sa 42 uhvaćene jarde. Interesantno je da je najbolji trkač ekipe bio upravo Mejfild koji je za malo imao više istrčanih jardi nego obojica njegovih trkača. Odbrana Bakanirsa iako nije uspela da obori Gofa niti jednom odigrala je fenomenalno, Vajthed je imao 8 obaranja. 

Na drugoj strani, Džered Gof je imao ogromnih 307 bačenih jardi iz 33/55 pokušaja ali nije bilo dovoljno za pobedu. Nije imao bačeni tačdaun i imao je dve presečene lopte. St. Braun i Vilijams su imali po 119 odnosno 79 uhvaćenih jardi a jedini tačdaun je postigao Montgomeri. Ejdan Hačison je dominirao u odbrani sa čak 4 seka ali on nije mogao sam, Brajan Brenč je imao presečenu loptu ali to nije bilo dovoljno da se okrene momentum. 

Dallas Cowboys – New Orleans Saints   19:44 

Sigurno najzanimljivija utakmica u ovoj nedelji. Kaubojsi su razočarali sve koji su bili na stadionu jer je na terenu postojala samo jedna ekipa. Derek Kar je ponovo pustio ruku i imao 243 bačenih jardi iz svega 16 pokušaja i imao 2 tačdauna i jednu presečenu loptu. Na zemlji je dominirao Alvin Kamera koji je imao tri istrčana tačdauna i 115 jardi,  zasigurno MVP utakmice. Hvatač Šahid je uspeo da postigne jedan tačdaun i imao je 96 uhvaćenih jardi. Alonte Tejlor i Piter Verner su predvodili defanzivu sa ukupno 13 obaranja. 

Dak Preskot i veliko razočarenje. Skoro 300 bačenih jardi nije bilo dovoljno da se prebaci 20 poena. Tačdaun pasom i dva presečena pasa govore o Preskotovoj noći za zaborav. Igra trčanjem nije funkcionisala uopšte za razliku od prošle utakmice. Eliot i Daudl zajedno nisu imali 50 istrčanih jardi. Hvatači korpus koji vrvi od samih zvezda je zakazao, jedino je Si Di Lemb uspeo da postigne tačdaun i da ima 90 uhvaćenih jardi. Demon Klark je jedini iz odbrane vredan pomena sa 5 obaranja.  

Washington Commanders – New York Giants   21:18 

 Ove nedelje ponovo imamo ekipu koja je pobedila bez postignutog tačdauna. Bio je ovo obračun kikera gde je na kraju uspešniji bio Ostin Sajbert iz Komandersa. Vodja napada komandersa Džejden Deniels je bio solidan, bacio je 226 jardi iz 23/29 pokušaja a imao je i 44 istrčanih jardi. Igra trčanjem je očigledno išla bolje jer je Brajan Robinson imao 133 jarde iz 17 nošenja. Pas igra je bila bazirana na sigurnijim dodavanjima pa je tako najbolji hvatač na utakmici bio tajt end Zek Erc sa 62 uhvaćene jarde.  

Iako je imao dva bačena tačdauna, Daniel Džouns je opet izgubio. 178 bačenih jardi za dva tačdauna i bez intersepcije čini se bilo bi dovoljno osim ako niste Džajantsi. Singlteri je istrčao 95 jardi i jedan tačdaun dok su hvatači Nejbers, koji je ujedno i ruki, i Vandejl Robinson postigli hvatanjem. Odbrana je imala čak 5 sekova na Denielsu ali ni to nije bilo dovoljno da konačno Džajantsi pobede.  

Tennessee Titans – New York Jets  17:24 

Vil Levis je odigrao mnogo bolju utakmicu nego prošlonedeljnu. Imao je 192 jarde po jedan tačdaun i presečenu loptu. Omiljena meta Kalvin Ridli je postigao dva tačdauna, po jedan trčanjem i hvatanjem i imao je najviše uhvaćenih jardi. Toni Polard je po zemlji uspeo samo 62 jarde da uzme. Lajnbeker Harold Lendri je dva puta obarao Rodžersa. 

Prva pobeda za Rodžersa u dresu Džetsa. Ponovo je delovalo da će biti jako teško ali iskusni kvoterbek je zablistao u drugom poluremenu. Imao je 176 bačenih jardi i dva tačdauna bez presečenih lopti. U napadu Džetsa istakao se Brelon Alen sa istrčanim i uhvaćenim tačdaunom a trkač Bris Hol je uhvatio još jedan. Defanzivni end Vil Mekdonald je imao tri seka dok je Brendin Ekols uspeo da preseče jednu loptu. Džetsi sledeće nedelje dočekuju Patriote i to je prilika da nastave pobednički niz. 

New England Patriots – Seattle Seahawks   20:23 

Prvi produžeci ove sezone su doneli pobedu Sihoksima. Fantastična partija Đina Smita što se tiče brojki, 327 bačenih jardi i jedan tačdaun. Zek Šarbone je postigao tačdaun trčanjem a Di Kej Metkalf hvatanjem koji je ujedno imao i 119 uhvaćenih jardi, najviše u ekipi. Džulijan Lav je imao 7 obaranja iz 7 pokušaja i predvodio je svoju odbranu u jako bitnoj pobedi.  

Ekipa koju su otpisivali ove sezone ponovo je pružila dobru partiju i bila nadomak pobede. Briset je bacio 149 jarde za 1 tačdaun koji je uhvatio Džalin Polk. U ovoj utakmici su nastavili da forsiraju igru trčanjem pa su tako Stivenson i Gibson imali kombinovano skoro 180 jardi a Gibson je uspeo da postigne jedan. Kajl Dager i Džonatan Džouns su bili predvodnici odbrane sa 8 odnosno 6 obaranja.  

Minnesota vikings – San Francisco 49ers   23:17 

Kao što smo najavili u našim prognozama, ekipa Vikinga je iznenadila vicešampione. I ove nedelje je Sem Darnold odigrao odlično. 268 bačenih jardi za 2 tačdauna i jednom istersepcijom protiv odlične odbrane Fortinajnersa. Džeferson je postigao jedan tačdaun hvatanjem od čak 97 jardi a pridružio mu se Džejlen Nejlor sa još jednim. Odbrana Vikinga je čak šest puta sekovala kvoterbeka Fortinajnersa i imala presečenu loptu. 

Brok Purdi je imao mnogo bolje brojke u ovoj nedelji ali nedovoljne za pobedu. 319 jard pasom i jedan tačdaun uz presečenu loptu. Tačdaun je uhvatio korpulentni tajt end Kitl a ponovo je trčanjem postizao poene Mejson koji i više nego dobro menja Mekefrija. Fred Vorner i Nik Bosa su predvodili odbranu ali ovako jaka odbrana ekipe iz Kalifornije nije mogla da parira izuzetno raspoloženim Darnoldu i Džefersonu. 

Denver Broncos – Pittsburgh Steelers   6:13 

Ponovo utakmica Stilersa sa malo poena i pobeda. Kvoterbek Stilersa Filds je imao svega 117 jardi i jedan bačeni tačdaun kojije Darnel Vošington pretvorio u tačdaun a kiker Bosvel je preostala dva fild gola pretvorio u poene i doneo pobedu. Nađi Heris je istrčao 69 jardi a hvatače je predvodio tajt end Frajermut sa 39 jardi. Sejfti Minka Ficpatrik je imao 5 obaranja i predvodio svoju odličnu odbranu koja je donela još jedan trijumf Stilersima. 

Bo Niks je ove nedelje pokazao da zna da opusti ruku, bacio je 246 jardi ali je imao i dve presečene lopte. Bio je i najbolji trkač svoje ekipe sa 25 istrčanih jardi što govori da igra po zemlji ove sezone nije najjače oružje trenera Pejtona. Od hvatača vredi pomenuti Rejnoldsa sa 93 uhvaćenih jardi. Aleks Singlton je imao 7 obaranja i pomogao da Stilersi postignu samo jedan tačdaun. 

Arizona Cardinal – Los Angeles Rams   41:10 

Perfektna partija Kajlera Marija, 266 bačenih jardi iz 17/21 pokušaja i tri tačdauna. Džejms Koner po zemlji a Herison i Higins kroz vazduh doneli su ubedljivu pobedu nad Remsima. Buda Bejker sa 8 obaranja i Denis Gardek sa 3 seka su u potpunosti zaustavili napad Remsa.  

Razočaravajuće veče za Steforda i trenera Mekveja. Steford je imao 216 bačenih jardi ali bez tačdauna. Kajren Vilijams je postigao jedini tačdaun za Remse i to po zemlji. Prva zvezda tima Kuper Kap je imao svega 37 uhvaćenih jardi dok su trčanjem ukupno osvojili mršavih 53 jardi. Samo jedan sek odbrane govori koliko ekipi fali Eron Donald. 

Kansas City Chiefs – Cincinnati Bengals   26:25 

Derbi ove nedelje pripao je Čifsima. U jako zanimljivoj utakmici videli smo dve presečene lopte Patrika Mahomsa koji je pored toga imao 151 bačeni jard i dva tačdauna. Ajzea Pačeko je istrčao 90 jardi a Raši Rajs i Vanja Morgan su kroz vazduh postigli tačdaunove. Pobedu je doneo kiker Batker koji je pretvorio fild gol nakon kazne za odbranu Bengalsa. 

Džo Berou se trgao i rešio da povede svoju ekipu protiv šampiona. Individualno odlično veče ovog kvoterbeka sa 258 bačenih jardi i 2 tačdauna bez presečenih lopti. Andrei Josivas je sa svega 7 uhvaćenih jardi postigao dva tačdauna, Gesiki je imao 91 uhvaćen jard dok je najbolji hvatač Čejs imao 35 jardi. Odbrana je odigrala i više nego dobru utakmicu ali kazna u poslednjim trenucima je bila odlučujuća za poraz. 

Houston Texans – Chicago Bears  19:13 

Teksansi nastavljaju sa dobrim igrama. Si Džej Straud je predvodio napad sa 260 bačenih jardi uz 1 tačdaun. Igra pasom je njegova odlika pa je tak svog hvatača Nika Kolinsa upošljavao 8 puta za 135 jardi i jednim tačdaunom. Kem Ejkers i Džo Mikson se nisu prosavili trčanjem jer su imali 32 ondosno 26 istrčanih jardi. Odbrana je bila na visini zadatka pa je tako lajnbeker Henri Ototo imao 8 obaranja a Kamari Lasiter i Derk Stingli su uspeli da preseku lopte. 

Kejleb Vilijams je konačno osetio kako je to igrati protiv jako dobre odbranešto je rezultiralo sa dva presečena pasa i bez postignutog tačdauna. Imao je solidan učinak od 174 bačenih jardi iz 23/37 pokušaja. Ujedno je bio i najbolji trkač ekipe sa 44 istrčanih jardi što govori da je odbrana Teksansa bila jako dobra u pokrivanju hvatača. Vredan pomena je Di Džej Mur sa 53 uhvaćene jarde. Odbrana Bersa je imala tri seka na Straudu a predvodio ih je Tremain Edmunds sa 8 obaranja i jednim sekom. 

 

 

 

Ne propustite