NFL tako nešto nije video 67 godina - jedan tim postigao 70 poena na meču

Autor: Filip Rodic
ponedeljak 25.09.2023.
09:15
Izvor: Sportske.net

"Poroci" Majamija.

AP
AP

Povezane vesti

Majami Dolfinsi su izuzetno krenuli novu sezonu, predvođeni kvoterbekom Tuom Tagovajloom, koga prate "Gepard" Tajrik Hil i veteran raning bek Rahim Mostert. Tim za Floride pokazao je da sazrevaju u vrlo ozbiljnog kandidata za dublji proboj u plej-ofu.

Na meču treće runde NFL-a, Dolfinsi su savladali Denver Bronkose sa 70:20. Čak sedamdeset poena! Ekvivalent "globalnom" fudbalu bio bi rezultat 10:3.

 Najviše poena postignutih od strane jednog tima na NFL meču ilo je 72 Vašington Redskinsa 27. novembra 1966. godine protiv Njujork Džajantsa. Dolfinsi su napadačkom eksplozijom uspeli da se približe na dva poena do rekorda.

Tua Tagovajloa je bacio 309 jardi i četiri tačdaun pasa. Tajrik Hil je hvatanjima skupio 157 jardi, uz jedan tačdaun. Raning bekovu su briljirali. Devon Ačane je pretrčao čak 203 jarda uz dva tačdauna. Rahim Mostert ga je pratio sa 83 pretrčana jarda i tri tačdauna.

Dolfinsi su na 3-0 na startu sezone, koja je duga i bespoštedna, pa će se pratiti njihove partije i rocenjivati krajnji dometi.

Ne propustite