NFL uskoro i u kontinentalnom delu Evrope, gradovi već odabrani!

Autor: Ivan Cvetković
utorak 12.10.2021.
13:25
Izvor: Sportske.net, Beta

Nacionalna fudbalska liga (NFL) izabrala je danas tri nemačka grada, Diseldorf, Frankfurt na Majni i Minhen kao moguće domaćine utakmica u narednim sezonama.

Beta/AP
Beta/AP

Povezane vesti


"Ti gradovi će sada učestvovati u detaljnijim razgovorima o organizaciji mečeva u Nemačkoj", navodi se u saopštenju lige.

Nemačka ima snažnu i rastuću bazu navijača američkog fudbala, a ujedno je jedna od najvećih svetskih ekonomija.

Čelnici lige naveli su da bi prva utakmica regularne sezone u Nemačkoj mogla biti odigrana najkasnije 2023. godine.

Ova najava dolazi nakon što je u nedelju London ponovo bio domaćin meča, posle jednogodišnje pauze izazvane pandemijom korona virusa.

Meč izmedju Atlanta Falkonsa i Njujork Džetsa (27:20) odigran je na stadionu fudbalskog kluba Totenhem, a 17. oktobra London će biti domaćin meča izmedju Džeksonvila i Majamija.

NFL je od 2007. godine u Londonu održao 29 utakmica, a većina je odigrana na Vembliju, koji može da primi više od 80.000 navijača.

Ukupno je odigrano 39 utakmica NFL-a van SAD, a pored Londona domaćini su bili Toronto (šest puta) i Meksiko Siti (četiri puta).

Analiza, koju je liga uradila govori da bi sledeći evropski domaćin utakmica američkog fudbala, mogla da bude Francuska, a zatim bi sledile Španija i nordijske zemlje.

Ne propustite