Nova poslastica za ljubitelje NFL-a! Šta nas noćas očekuje?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 16.09.2024.
23:15
Izvor: Sportske.net

Iglsi ili Falkonsi, ko je bliži pobedi?

EPA-EFE/Sebastiao Moreira
EPA-EFE/Sebastiao Moreira

Povezane vesti

Philadelphia Eagles – Atlanta Falcons  (utorak, 02:15)

U poslednjoj utakmici druge nedelje nove NFL sezone sastaće se Filadelfija Iglsi i Atlanta Falkonsi. Na stadionu ' Lincoln financial field ' u Filadelfiji ekipa Iglsa će pokušati da dođe do još jedne pobede nakon trilera u Rio De Žaneiru. Do trijumfa su došli rezultatom 34:29 i fantastičnom partijom trkača Sekvona Barklija. Glavni trener ekipe iz Pensilvanije, Nik Sirijani, je na konferenciji za medije rekao da će njegova ekipa biti lišena usluga hvatača Ej Džej Brauna. Zvezda tima i prvi hvatač Braun se posle utakmice u Brazilu požalio na zatezanje zadnje lože. 

Lekarski tim Iglsa odlučio je da on ne istrči večeras na teren kako ne bi pogoršao stanje. To je veliki udarac za pre svega kvoterbeka Džejlena Hrsta jer mu je on primarna i najsigurnija meta. U prethodnoj utakmici Braun je predvodio svoju ekipu sa 119 uhvaćenih jardi i postignutim tačdaunom. Trener Sirijani je rekao da će umesto njega uskočiti Džahan Dotson koji se krajem avgusta priključio ekipi i nije imao hvatanje u prvoj utakmici. 

Ono što se očekuje je igra trčanjem jer je ofanzivna linija druga po rangiranju u čitavoj ligi. Raspoloženi Sekvon Barkli sa svojim het trikom protiv Pekersa će sigurno želeti da zacementira mesto startnog trkača. Hvatač Iglsa DeVonta Smit će sigurno želeti da nadomesti nedostatak prvog hvatača i da bude primarna meta Hrstu. Lajnbeker Zek Braun želi da nastavi svoju dominaciju u odbrani jer je 11 puta obarao protivničke igrače i dva puta uspeo da sekuje kvoterbeka Grin Beja. 

Odlična rola se očekuje i od sejftija Rida Blenkešipa koji je imao jednu presečenu loptu u prošloj utakmici i pridodao još 4 obaranja. Defanzivna linija Iglsa će sigurno praviti pritisak na ofanzivnu liniju Falkonsa. Biće jako teško uspostaviti igru po zemlji pa se očekuje bolja partija Kazinsa kroz vazduh što je njegovo glavno oružje.

Falkonsi su ekipa koja je prošle nedelje izgubila a da nije primila tačdaun. Kirk Kazins je na svom debiju u dresu Falkonsa razočarao. Imao je, za njega, siromašnih 155 bačenih jardi, jedan tačdaun i dve presečene lopte. Interesantno je da su Kazinsa potpisali malo pre drafta i ponudili mu ugovor na četiri godine vredan 130 miliona dolara od kojih je 100  miliona zagarantovano. 

Na draftu su Falkonsi u prvoj rundi pokupili mladog kvoterbeka Majkla Peniksa i sve iznenadili tim izborom. Posle poraza od Stilersa u prvoj nedelji odmah su krenule da kruže glasine da je kvoterbek preplaćen i da treba pružiti šansu mladom Peniksu. Jasno je da je Kazins podbacio ali ovo više nije Mineapolis i nije sistem sa kojim je upoznat, biće potrebno vreme da sve legne kako treba i ne sumnjamo u bolje partije ovog igrača. 

Glavno oružje u napadu je sigurno Bidžan Robinson, prvi trkač ekipe. U prošloj utakmici on je imao 68 istrčanih jardi iz 18 nošenja i uhvatio je 42 jarde pasom tako da se može koristiti u više uloga. Hvatački korpus Falkonsa je preplavljen talentom, Drejk London, Kajl Pits i Rej Rej Meklaud, koji je imao najviše uhvaćenih jardi, brojao je do 52. London i Pits su sigurno prve mete za Kazinsa pa se očekuje mnogo veća produkcija ove dvojice hvatača nego na prethodnom meču. Pits sa 26 jardi i jednim tačdaunom i London sa 15 će sigurno želeti da brzo zaborave tu utakmicu. 

Defanzivna linija Falkonsa je trenutno rangirana kao 28. u NFL-u i moraće mnogo da se potrudi protiv druge najbolje ofanzivne linije u ligi. Pritisak na Hrsta mora da postoji inače im se loše piše. Defanzivni end Grejdi Džeret je u prethodnoj utakmici možda i najviše pravio problema Stilersiima što mu je donelo i dva seka. Ono što ohrabruje je dobra partija sekonderija Falkonsa, najviše obaranja je imao upravo kornerbek Majk Hjuz, čak 7. 

Očekuje nas krajnje zanimljiva utakmica, videćemo da li će Hrst bez Brauna moći da pomera lance pas igrom ili će Kazins pokazati da nije za staro gvožđe i da ne treba ljudi tako lako da ga otpisuju.

Specijal AdmiralBet-a za ovaj meč možete pronaći na OVOM LINKU.

Ne propustite