Petriotsi i Falkonsi igraju u Superbolu

Autor: Beta Beta
ponedeljak 23.01.2017.
10:46
Izvor: Beta

Nju Ingland Petriotsi i Atlanta Falkonsi igraće ove godine u finalu američkog fudbala NFL, 51. Superbolu.

Beta/AP Photo/Charles Rex Arbogast
Beta/AP Photo/Charles Rex Arbogast

Povezane vesti

Nju Ingland je u finalu Američke fudbalske konferencije (AFC) pobedio Pitsburg Stilerse sa 36:17. Petriotsi su postigli prvih 19 poena u drugom poluvremenu i obezbedili devetu titlu u konferenciji.

Jedan od najbolji kvoterbekova svih vremena Tom Brejdi predvodio je Petriotse do rekordnog devetog učešća u Superbolu, a svom sedmom. On je bacio 384 jarde i imao je tri tačdauna.

Brejdija su čelnici NFL lige suspendovali u prve četiri utakmice u sezoni zbog učešća u skandalu sa loptama, dve godine ranije u finalu AFC.

"Ovo je moja motivacija, svi ovi momci ovde, ispred mene. Zbog toga smo ovde. Videćemo za nekoliko nedelja da li ćemo ispisati savršen kraj sezone. Čeka nas težak posao, igraćemo protiv sjajnog tima, ali to će biti djavolski dobra utakmica", rekao je Brejdi, koji je 11. put igrao u finalu konferencije.

Atlanta je u finalu Nacionalne fudbalske konferencije (NFC) pobedila Grin Bej Pekerse sa 44:21 i osvojila drugu titulu u toj konferenciji.

Superbol, 51. po redu, održaće se 5. februara u Hjustonu, a prema kladionicama Petriotsi su favoriti. Oni će pokušati da osvoje petu NFL titulu, a Falkonsi će se boriti za prvu.

Ne propustite

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
VL
Monday, 23.01.2017
14:10

Povrede su ucinile svoje kad je Grin Bej u pitanju. Igrali su plejof sa gotovo rezernom odbranom,sa rovitim hvatacima i ovo je prosto bio maksimum. Ako zele do titule moraju trejdovati nekog dobrog defanzivca koji moze da parira najboljim hvatacima,Dzons se sinoc zezao s njima. Patriote ocekivano,Brejdi je neunistiv covek ima 39god a kao da je u cvetu mladosti. Samo cudo moze da spasi Falkonse u Superbolu. Ne volim Patriote ali je cinjenica da ove sezone nemaju ozbiljnog protivnika

avatar
spock
Monday, 23.01.2017
13:00

Hvala što ste konačno ubacili NFL, pišite vise

avatar
Sasa1905
Monday, 23.01.2017
12:48

Zao mi je Grin Beja ali ocisceni su sa terena. Za istoriju u finalu.