PLS - Šampion ubedljiv, novajlije oduševile

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 26.03.2017.
18:37
Izvor: Sportske.net

Nova sezona Prve lige Srbije u američkom fudbalu počela je jučerašnjim susretom Pantera i Zmajeva u Pančevu, a danas je nastupio i aktuelni šampion.

wildboars.rs
wildboars.rs

Povezane vesti

Subotnjim okršajem Pantera i Zmajeva u Pančevu počela je nova sezone Prve lige Srbije u američkom fudbalu.

Beogradski Plavi Zmajevi lako su izašli na kraj sa Panterima i slavili rezultatom 23:2 (7:0, 0:0, 7:0, 9:2) čime su upisali prvu pobedu u novoj sezoni.

Pančevci su nastupili bez jednog od najboljih igrača, raning-beka Stefana Dedića, a nije nastupio ni Majkl Kembel, pa su se domaći suprotstavili Plavim Zmajevima sa jako mladim sastavom.

U ekipi Plavih zmajeva dobro je funkcionisao tandem Zlatić–Nikolić koji je postigao dva tačdauna, a jednom je u end-zonu utrčao i Miloš Grujičić.

Danas su odigrana još dva meča. Na teren su izašli i aktuelni šampioni - kragujevački Divlji Veprovi.

Branilac trofeja uspešno je otpočeo odbranu trona, pošto je u uvodnom meču Prve lige Srbije kao domaćin slavio protiv Celtisa iz Sombora sa 36:7 (14:0, 15:0, 7:7, 0:0).

Divlji Veprovi su tokom čitavog meča lepo gradili napad, uvećavali prednost i na kraju potpuno zasluženo stigli do prve pobede u novoj sezoni.

Veprove su do pobede predvodila udarna klupska pojačanja ove sezone: kvoterbek Ijan Maginis, raning-bek Loran Čimanga i hvatač Strahinja Stepović.

Stepović je tri puta utrčao u end-zonu protivnika – jednom nakon pasa Maginisa, jednom vraćanjem panta i jednom trčanjem. Čimanga i Maginis su se takođe upisali u listu strelaca trčanjem.

Pobedu na domaćem terenu u okviru prvog kola ostvarile su i novosadske Vojvode. "Djuksi" su sa 50:12 savladali Legionare iz Sremske Mitrovice.

Poslednji meč prvog kola PLS na programu je 2. aprila kada SBB Vukovi iz Beograda dočekju Meridijan Indijanse iz Inđije.

Već u 2. kolu u Kragujevcu će se igrati veliki derbi, jer će snage odmeriti večiti rivali – Veprovi i Vukovi.

Ne propustite

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Sunday, 26.03.2017
18:55

Понос града, верујем да ћемо одбранити трофеј!