Počela NFL sezona, mnogo sreće za šampiona!

Autor: Boris Jovanović
petak 06.09.2024.
08:44
Izvor: Sportske.net

Uzbudljivo na otvaranju!

AP Photo/Ed Zurga
AP Photo/Ed Zurga

Povezane vesti

Sezona u NFL-u je konačno počela, Kanzas Siti Čifsi pobedili su ekipu Baltimor Rejvensa rezultatom 27:20 u jako uzbudljivoj utakmici koja je bila repriza prošlogodišnjeg finala AFC konferencije i tako krenuli u pohod na treću uzastopnu titulu.

Kvoterbek Čifsa, Patrik Mahoms, imao je 20 od 28 uspešnih dodavanja uz 291 osvojen jard pasom kao i po jedan tačdaun i jednu presečenu loptu, sa druge strane kvoterbek Rejvensa, Lamar Džekson, imao je 26 od 41 uspešnih dodavanja za 273 osvojenih jardi kao i osvojena 122 jarda trčanjem. Inače ovo mu je četrnaesta utakmica u karijeri u kojoj trči preko 100 jardi.

U prvom poluvremenu videli smo dva tačdauna trčanjem, napravili su ih velika pojačanja Derik Henri za Rejvense i Ksavijer Vorti za Čifse, uz po dva odnosno jedan pogodjen fild gol, na poluvreme se otišlo rezultatom 13:10.

Posle vođstva na poluvremenu Čifsi su u prvom drajvu treće četvrtine prešli 81 jard što je rezultiralo tačdaunom, Ajzei Pačeku nije bilo teško da postigne poene posle fantastičnog otvaranja drugog poluvremena.Osim ovog tačdauna u trećoj četvrtini nismo videli ništa zanimljivo pa se na pauzu između četvrtina otišlo sa rezultatom 20:10.

U poslednjoj deonici utakmice usledila je drama, Baltimor je imao posed i odmah u prvom pleju Lamar Džekson pasom pronalazi svog odličnog tajt enda, Ajzeu Lajklija, koji uspeva da izbegne defanzivce Čifsa i istrči 49 jardi i postigne tačdaun, Rejvensi su munjevito smanjili rezultat na 20:17.

Odgovor Mahomsa usledio je samo nekoliko akcija kasnije, pronašao je svog hvatača, Ksavijera Vortija, koji je nepažnjom sekonderija Rejvensa ostao sam kao duh i bez problema uhvatio loptu, pretrčao 35 jardi i ponovo povećao vođstvo Čifsa na 27:17.

Na nešto manje od 5 minuta do kraja, odbrana Čifsa je uspela da zadrži zahuktali napad Rejvensa na samo pokušaj fild gola, koji je kiker Rejvensa Džastin Taker iskoristio, i na 'Erouhed' stadionu svi su mislili da je ova utakmica završena ali...

Na 1:50 do kraja utakmice, odbrana Rejvensa pruža priliku svom napadu da proba nešto da uradi i ako su krenuli u drajv sa svojih 13 jardi.

Džekson je pomerao lance, pronalazio svoje igrače, posebno Rašara Bejtmena koji je uhvatio pas za 38 jardi i doveo svoj napad na samo 10 jardi od end zone Čifsa dok je na satu ostalo 43 sekunde, u prvom pokušaju Lamar je bio neuspešan a onda je na iznenađenje svih promašio svog hvatača Zeja Flauersa koji je ostao nebranjen.

Ali ako ste mislili da je to vrhunac, varate se, odmah u sledecoj akciji na samo 5 sekundi do kraja utakmice, Lamar pronalazi odličnog tajt enda Ajzeu Lajklija koji hvata loptu i postiže tačdaun- Bar smo tako mislili, sudije ništa ne prepuštaju slučaju pa tako svaki plej na kraju utakmice pregledaju, na snimku se jasno vidi da je Ajzea Lajkli vrhovima prstiju zakačio aut liniju. 

Ako se po jutru dan poznaje, deluje da će ovo biti jako interesantna sezona.

U sledećem kolu Čifsi dočekuju Bengalse dok Rejvensi u Baltimoru dočekuju Rejderse.

Ne propustite