Počinje drugo kolo NFL, Dolfinsi na Bilse!

Autor: Boris Jovanović
četvrtak 12.09.2024.
21:17
Izvor: Sportske.net

Prilika i da se kladite na poene igrača...

AP Photo/Adrian Kraus, File
AP Photo/Adrian Kraus, File

Povezane vesti

Thursday night football nam donosi derbi druge nedelje NFL-a. Divizijski derbi između Dolfinsa i Bilsa obećava dosta poena i veliku borbu za vladara istočne divizije AFC-a. Podsetimo, imate priliku da se kladite na NFL igrače, bacanja, trčanja, kao i hvatanje, pa ćemo ovom najavom probati da vam olakšamo stvari.

Obe ekipe su jedni od glavnih kandidata za ulazak u plejof  i korak više. U prošlonedeljnim utakmicama oba tima  su trijumfovala nakon preokreta. Dolfinsi su gubli deset poena razlike od Jaguarsa dok su Bilsi nadomestili četrnaest poena protiv Kardinalsa. Kvoterbek Bafala nije dopustio da se desi iznenađenje već je sam istrčao dva tačdauna i potvrdio svoj nadimak, "Supermen". 

Na drugoj strani, Tua Tagovaloa je u prvoj nedelji bacio impozantnih 338 jardi. Odbrana Bilsa biće na zaista teškim mukama jer će morati pomno da prati najbržeg hvatača u ligi Tajrika Hila. Takođe mora da pravi mnogo veći pritisak na kvoterbeka i da sprečava jarde posle hvatanja. 
 
Kako navode iz ekipe Dolfinsa, prvi trkač ekipe Rahim Mostert neće igrati zbog povrede a njegova zamena Akejn je upitan. Očekuje se mnogo više poseda za trećeg trkača Džefa Vilsona što odbrana Bilsa može iskoristiti. Trener Mekdeniel voli da njegova ekipa igra sa dosta kretnje i brzim snepovima ali glavno oružje će biti pas i ta leva ruka Tagovaloe. Još jedan problem za Bilse je odsustvo ol pro kornerbeka Tarona Džonsona što će Dolfinsima sigurno olakšati igru kroz vazduh. 

Džoš Alen je protiv Dolfinsa u proseku imao 280 jardi i skoro tri  tačdauna po utakmici. Trčao je nešto preko 53 jardi po utakmici.

Tua Tagovaloa je u svojih sedam utakmica protiv Bilsa u proseku imao 207  bačenih jardi jedan tačdaun i jednu presečenu loptu. Istrčao je nešto više od 8 jardi po utakmici.

Ako pogledamo tradiciju, u poslednjih deset utakmica ekipa Bafalo Bilsa je pobedila u 9. Kvoterbek Bilsa Džoš Alen skoro da ne zna kako je to izgubiti od divizijskog rivala. Koja god ekipa da pobedi imaće skor 2-0 i biće u velikoj prednosti da osvoji svoju diviziju. Imajući u vidu da su tu još i Petriotsi i Džetsi, pobeda na ovom meču znači dosta. U prethodne četiri godine Bilsi su osvajali svoju diviziju.

Ne propustite