Remsi doneli titulu Los Anđelesu!

Autor: Lazar Nikolić
ponedeljak 14.02.2022.
04:09
Izvor: Sportske.net

Kuper Kap prva zvezda Supreboula.

 EPA-EFE/ETIENNE LAURENT
EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

Povezane vesti

Los Anđeles Remsi novi su šampioni NFL-a! Oni su na svom stadionu savladali Sinsinati Bengalse rezultatom 23:20 i osvojili Lombardijev trofej.

Prvi napad  u 56. Superboulu imali su Los Anđeles Remsi, ali nisu uspeli da urade ništa značajnije i brzo su predali loptu gostima iz Sinsinatija. Oni su od starta krenuli agresivno, želeli novi prvi daun na četvrtom pokušaju za jedan jard na polovini terena, ali u tome nisu uspeli, pa je lopta prešla u posed Remsa, koji su tako dobili odličnu startnu poziciju za svoj napad.

Kvoterbek Steford povezao je nekoliko kompletiranih dodavanja i uveo svoj tim u crvenu zonu, na 20 jardi od tačdauna. Onda se pojavio sjajni Odel Bekam i uhvatio loptu koju je ka njemu uputio Steford, postigao prvi tačdaun i tako doveo Remse do vođstva. Siguran izvođač ekstra poena bio je Gej, pa su domaćini poveli sa 7:0 na startu meča.

Do kraja prve četvrtine uspeli su da poentiraju i Bengalsi. Mladi kvoterbek gostiju Džo Burou kompletirao je dugačko dodavanje ka prvom hvataču Čejsu, koji je zaustavljen na 11 jardi od end zone. Gosti nisu uspeli da postignu tačdaun, ali je nepogrešivi kiker Ivan Mekfirson doneo tri poena fild golom.

Na startu druge četvrtine risiver Remsa, Odel Bekam nastavio je tamo gde je stao. Fantastično hvatanje za 35 jardi Bekama dovelo je domaće na prag novog tačdauna. Steford je u end zoni pronašao Kupera Kapa koji rutinski hvata loptu i to je bilo 13:3 za Remse. Prilikom izvođenja udarca za ekstra poen došlo je do greške, pa su domaći ostali bez dodatnog poena.

U sledećem drajvu Bengalsi uzvraćaju udarac. Odlično je igrao trkač Mikson, koji je vukao napad svog tima. On je bio i dodavač u trik akciji posle koje je Ti Higins uhvatio loptu za prvi tačdaun Bengalsa. Mekfirson nije imao problema da realizuje ekstra poen, pa su gosti smanjili razliku na 13:10. 

Na startu drugog poluvremena, Bengalsi postižu tačdaun, posle samo 12 sekundi i preokreću rezultat. Burou je bacio dugačko dodavanje ka Tiju Higinsu koji sa loptom u naručju ulazi u end zonu. Mekfirson je siguran realizator ekstra poena za vođstvo Bengalsa 17:13.


Ovaj rani tačdaun, šokirao je Remse. Steford u narednom drajvu baca loše dodavanje, loptu je uhvatio defanzivac gostiju Avuzi. Sinsinati  ,delimično, koristi priliku i poentira fild golom za 20:13. Siguran je bio šuter Mekfirson.

Remsi su se brzo trgli i u narednom napadu uzvratili fild golom za 20:16. Met Gej je bio precizan.

Domaći su maksimalno pojačali odbranu na startu poslednje deonice. Burou nije imao mnogo vremena za dodavanje, pa je doživeo sek posle koga je šepajući napustio teren, a lopta je prešla u posed Remsa. Iz tog poseda oni nisu dobili ništa i posle samo tri pokušaja morao je da usledi pant, pa su Bengalsi ponovo imali loptu u posedu, a Burou se vratio na teren, međutim napad Bengalsa nije bio uspešan, pa je rezultat ostao nepromenjen.

Na pet minuta do kraja meča Remsi su išli na realizaciju četvrtog dauna za jedan jard na svojoj polovini terena. Lopta je išla u ruke Kupera Kapa koji osvaja novi prvi daun. To je poguralo Remse koji su nastavili da grabe ka tačdaunu. Kap je uhvatio još dve važne lopte i nosio svoj tim do trijumfa. Na dva minuta pre kraja meča Los Anđeles Remsi bili su unutar 10 jardi od end zone i pobedonosnog tačdauna.

Steford je u prvom pokušaju za tačdaun uputio netačan pas ka Džefersonu, neuspešan je bio i drugi pokušaj Remsa, nisu uspeli domaći da kompletiraju dodavanje ni u trećem pokušaju, a onda su sudije donele diskutabilnu odluku i svirale faul u korist domaćina. U sledećem napadu još jedno dodavanje ka Kapu i još jedan faul Bengalsa, lopta je bila postavljena na jard od end zone gostiju, a Remsi su imali idealnu priliku da preokrenu utakmicu i dođu do titule.

Steford je uputio dodavanje ka najboljem igraču finala Kuperu Kapu, on je  uhvatio loptu za tačdaun. Met Gej je bio siguran u šutu za ekstra poen i to je bilo 23:20 za Remse. 


Bengalsima je ostalo minut i 25 sekundi da poentiraju i dođu do pobede ili produžetka. Najbolji defanzivac lige Eron Donald zaustavio je kvoterbeka gostiju, Džoa Buroa na četvrtom pokušaju za jedan jard i tako rešio 56. Superboul. Remsi su postali šampioni.

Najbolji igrač Superboula je hvatač domaćih Kuper Kap. Trener šampionskog tima, tridestšestogodišnji Šon Mekvej najmlađi je osvajač Superboula u istoriji.


Ne propustite