Rodžers loš, pobeda favorita na zatvaranju prve NFL nedelje...

Autor: Boris Jovanović
utorak 10.09.2024.
10:42
Izvor: Sportske.net

San Francisko može i bez najboljeg...

AP Photo/Godofredo A. Vásquez
AP Photo/Godofredo A. Vásquez

Povezane vesti

San Francisko Fortinajnersi su bez poteškoća savladali Njujork Džetse 32:19.

Bila je ovo razočaravajuća noć za kvoterbeka Džetsa Arona Rodžersa. Njegov napad nije mogao nikako da profunkcioniše. Bacio je loptu samo 21 put od kojih je uspešnih dodavanja bilo tek 13 i samo jedan tačdaun. U prvih pet poseda lopte Džetsi su imali čak tri situacije  i aut i po jedan fambl i jednu presečenu loptu. 

Tačdaune za Džetse su postizali Bris Hol trčanjem i Rodžersov saigrač iz Grin Beja, Alen Lazar, dva puta hvatanjem. Najbolji hvatač ekipe Geret Vilson je imao samo 60 uhvaćenih jardi što samo govori da je odbrana Fortinajnersa bila na vrhunskom nivou.

Džetsi će sigurno biti bolji kako sezona bude odmicala jer su u prvoj utakmici naleteli na jednu on najjačih ekipa u ligi. 

Fortinajnersi su sinoć bili lišeni usluga najboljeg trkača u ligi Kristijana Mekefrija. 

Trener Šenahan je rekao da zbog lakše povrede lista nije hteo da rizikuje obnovu povrede sjajnog trkača. Njegovo odsustvo je iskoristio trkač Džordan Mejson koji je imao 147 istrčanih jardi i jedan postignut tačdaun. Za ovog momka je interesantno da nije biran na draftu 2022. godine nego je potpisan kao slobodan agent. Na svom prvom startu u karijeri je dominirao terenom i potpuno nadomestio izostanak Mekefrija. 

Kvoterbek Brok Purdi nije imao neke značajne brojke mada nije bilo ni potrebe. Očigledan plan glavnog trenera Šenehana je bio lopta ide po zemlji i da se troši vreme. Fortinajnersi su imali čak trideset i jednu akciju trčanjem više od Džetsa i loptu su u svom posedu držali 17 minuta duže. 

Purdi je imao 19/29 pokušaja za 231 jardi i imao par odličnih dodavanja uključujući jedno prema Kajlu Juščiku za 35 jardi koji je omogućio kasnije postizanje tačdauna. Dibo Semjuel je ponovo korišćen u dvostrukoj ulozi, kao trkač i kao hvatač uz dosta kretnje. Njegova dvostruka pretnja mu je donela 87 jardi i jedan tačdaun. 

Ekipa San Francisko Fortinajnersa je poslala poruku svim ekipama u ligi da i bez prve zvezde tima mogu lako da izađu na kraj sa svima. O njihovoj odbrani ne treba trošiti previše reči. Lajnbeker Fred Vorner je i ovu sezonu počeo sa isforsiranim famblom Brisa Hola koji je kasnije iskoristio Džejk Mudi za postizanje fild gola.

U sledećoj nedelji ekipa Njujork Džetsa odlazi u goste Tenesi Tajtansima dok San Francisko Fortinajnersi gostuju u Mineapolisu ekipi Minesote Vajkinga. Biće to pravi test za odbranu ekipe iz Kalifornije jer dolaze na noge najboljem hvataču lige Džastinu Džefersonu.

Ne propustite