Spektakl u Majamiju, vreme je za prvenac Sinsinatija!

Autor: Mladen Heleta
nedelja 25.09.2022.
12:15
Izvor: Sportske.net

Sezona u NFL ligi se polako zahuktava. U nedelju je na programu 13 mečeva, a mi smo vam izdvojili pet na koje bi trebalo obratiti pažnju.

EPA-EFE/DAVE KAUP
EPA-EFE/DAVE KAUP

Povezane vesti

Majami Delfinsi – Bafalo Bilsi

Sudar dve sjajne ekipe. Bafalo je lane na volšeban ispustio borbu za Superbol, izgubivši dobijen meč od Čifsa, ali ih to nije poremetilo da ovu sezonu krenu furiozno. Ponovo briljira tandem Alen-Digs.  Alen je već bacio više od 600 jardi, a Digs uhvatio 270. Ako se doda i dobar izbor raning bekova na čelu sa Singlterijem, onda je jasno da je reč o timu za velika dela i možda prvom favoritu za Superbol. A sta reći za Majami koji igra kao u transu. Kvoterbek Tua Tagovailoa ima već 7 bačenih tačdaunova sa preko 730 bacenih jardi, uz dve presečene lopte.

Posao mu je olakšan dovođenjem Tajrika Hila iz Čifsa, koji ima 2 tačdauna i 280 uhvaćenih jardi.

Tu je i stari vuk Mostert, raning bek koji je svojevremeno nosio napad 49-ersa. Spektakl u najavi, a očekuje se veliki broj poena.

Vašington Komandirsi – Filadelfija Iglsi

Filadelfija je strašno počela sezonu. Tim od koga se ove godine puno očekuje sa mladim kvoterbekom Hurtsom. Fila igra raznovrsno, Hurts kombinuje pas igru sa trčanjem, a i sam često trči i ne libi se da čak rizikuje i povredu. U dva meča je bacio skoro 600 jardi. Sa druge strane Vašington je sezonu krenuo sa pobedom i porazom, a predvodi ih upravo Filin kvoterbek iz šampionske 2018. godine Karson Venc. Nekadašnji Redskinsi su po drugi put u dve godine promenili ime, ali i dalje se ne menja serija loših rezultata. Čini se da Venc nije dovoljan da se sruše Iglsi.

Nju Ingland Petriotsi – Baltimor Rejvensi

Duel nekadašnjih divova koji posrću. Odlaskom Toma Brejdija, Patriote su postale prosečna ekipa. Četu Bila Beličika predvodi Mek Džons, koji je još “zelen” za velika dela.

Suprotstaviće im se Gavranovi, koji su na volšeban način izgubili meč od Delfina, pobedivši sami sebe. Gavranovi su favoriti u duelu bivših NFL šampiona.

Arizona Kardinalsi – LA Remsi

Aktuelni šampioni Remsi su u prvom kolu poraženi od Bilsa,ali su se trgli i dobili Falkonse.

Metju Steford predvodi sjajan napad, uz asistenciju risivera Kupera Kapa, i od njih dvojice se očekuje da odvedu Remse daleko i ove sezone. Arizona je bila pred drugim uzastopnim porazom, a onda su na neverovatan način dobili skoro pa  izgubljen meč protiv Rejdersa.

Bez Hopkinsa, na koga neće moci da računaju šest nedelja, čini se da nisu tim za velika dela, iako kvoterbek Marej zna da bljesne, ali nije konstantan i previše se oslanja na trčanje, a tu je mogućnost famblova velika.  Sve osim pobede Remsa sa makar 10 razlike bilo bi veliko iznenađenje.

Njujork Džetsi – Sinsinati Bengalsi

Vicešampioni Bengalsi su bleda senka tima koji je pokosio nekoliko favorita. Tandem Burou-Čejs, koji je uspostavljen na koledžu još nije proradio ove godine. Džetsi mogu biti zadovoljni skorom 1-1,  jer se od njih godinama ništa i ne očekuje. Jedina svetla tacka je veteran Fleko, koji igra izvanredno i lišen je svakog pritiska. U prva dva kola bacio je 616 jardi i 5 tačdaunova. Vreme je da jako talentovani tim Bengalsa zabeleži prvu pobedu u sezoni.

Kompletnu ponudu AdmiralBet-a za NFL možete pogledati OVDE.

Ne propustite