Uragan Bafalo opustošio Floridu!

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 13.09.2024.
13:18
Izvor: Sportske.net

Dominacija Bilsa.

AP Photo/Rebecca Blackwell
AP Photo/Rebecca Blackwell

Povezane vesti

Miami Dolphins – Buffalo Bills 10:31

Ekipa Bafalo Bilsa je sinoc dominirala na terenu ali Dolfinse to ne treba da brine koliko novi potres mozga Tue Tagovaloe.

Kvoterbek Bilsa Džoš Alen je do sada bio taj koji je trčanjem donosio poene svojoj ekipi ali to sinoć nije bio slučaj. U prvoj nedelji nakon svog skoka za tačdaun povredio je zglob leve ruke pa je zato Džejms Kuk imao noć svoje karijere. Kuk je postigao 3 tačdauna i pomogao Bilsima da ubedljivo trijumfuju. Interesantno je da je Kuk uspeo da u ovoj utakmici postigne više tačdauna trčanjem nego prethodne dve sezone zajedno. Kao što smo i najavili, Bilsima je bila potrebna dobra odbrana od pas igre. Fantastično je odigrao kornerbek Džamarkus Ingram koji je utakmicu završio sa dve presečene lopte. Ovo je bila jedna sasvim prosečna noć za Džoša Alena. Imao je 13 od 19 uspešnih dodavanja , 139 bačenih jardi i jedan tačdaun, skroman ali sasvim dovoljan učinak za pobedu. Njega je pratio MVP utakmice Džejms Kuk koji je pored postignuta tri tačdauna imao 78 jardi trčanjem iz 11 nošenja. Alen nije mnogo forsirao pas igru pa je zato najbolji hvatač na utakmici bio Kalil Šakir sa samo 54 uhvaćenih jardi. Ljubitelji americkog fudbala se sećaju situacije kada se Damar Hamlin prošle sezone srušio na terenu. Ispostavilo se da je imao srčanih problema a večeras je bio najbolji u obaranjima u ekipi Bilsa. Imao je čak 8 obaranja, svaka čast!

Šta reći za Dolfinse?! Utakmica koju će hteti što pre da zaborave što zbog poraza što zbog nove-stare povrede Tagovaloe. Ništa nije funkcionisalo na terenu, njihov najbolji hvatač Tajrik Hil je bio potpuno zaustavljen. Odličnu partiju je pružio trkač Devon Akejn sa 96 istrčanih jardi iz 22 pokušaja i jednim tačdaunom. Akejn je takođe bio najbolji hvatač ekipe sa 69 uhvaćenih jardi dok je Tajrik Hil imao svega 24 jarde. Zvezda tima, prvi kvoterbek, Tua Tagovaloa je imao 17 od 25 uspešnih dodavanja, jedan tačdaun i čak tri intersepcije za ukupno 145 jardi. Da budemo malo blagi prema Tui, kod prve intersepcije nije bila njegova krivica, lopta se odbila od njegovog hvatača i upala u ruke defanzivca Bilsa. Kod druge dve je početnička greška čoveka koji slovi za jednog od najtalentovanijih u ligi a ovo mu je četvrta sezona na Floridi. Kvoterbek Dolfinsa je u trećoj četvrtini morao da napusti igru jer je bio u potpunom nokautu. Godinama u nazad je imao problema sa udarcima u glavu i pauzirao je po nekoliko nedelja, sinoć se desio isti scenario. Prilikom njegovog istrčavanja umesto da je uklizao ostaje nejasno zašto je išao glavom napred i tako dobio jak udarac. Utvrdjeno je da je ponovo imao potres mozga i Dolfinsi a pre svega Tua i njegova porodica moraju dobro da promisle šta dalje.

Bilsi sada imaju skor 2-0 i sve se čini kako će po peti put za redom osvojiti istok AFC-a. Majamiju ostaje da sačeka i vidi kako dalje sa Tagovaloom a sledeće nedelje gostuju nezgodnoj ekipi Sihoksa.

Ne propustite

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak