Večeras završnica prve nedelje sezone, kladi na poene NFL igrača!

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 09.09.2024.
20:46
Izvor: Sportske.net

San Francisko i Njujork Džetsi zatvaraju prvo kolo...

EPA-EFE/CJ GUNTHER
EPA-EFE/CJ GUNTHER

Povezane vesti

U noći između ponedeljka i utorka biće zatvoreno prvo kolo nove NFL sezone. Pošto vam AdmiralBet nudi jedinstvenu ponudu na igrače, hvatanja, dodavanja i trčanje, u najavama i izveštajima pokušaćemo da vam olakšamo izbor.

Njujork Džetsi dolaze u Kaliforniju tačnije Santa Klaru na 'Livaj' stadion da se suprostave prošlogodišnjem učesniku Superbola i jednim od favorita za osvajanje titule, ekipi San Francisko Fortinajnersa.

Osnovno pitanje je da li je ovo veliki povratak kvoterbeka Arona Rodžersa ili će Džetsi nastaviti po starom?

Rodžers je celu prošlu sezonu propustio zbog povrede ahilove tetive i ta povreda se dogodila baš u prvoj nedelji na  'monday night football'. 

Kvoterbek Džetsa je od malena bio veliki fan Fortinajnersa a stariji ljubitelji ovog sporta se sećaju kako su baš ti Fortinajnersi izabrali Aleksa Smita umesto njega na draftu 2005. godine. Rodžers je dete Kalifornije, iz okruga Čiko i nikada im nije oprostio to što su ga preskočili. 

U regularnom delu sezone kroz svoju karijeru ima 6:3 skor sa večerašnjim rivalom, dok u plejofu u sva četiri okršaja nema niti jednu pobedu. 

Ove godine  glavni trener Robert Saleh, inače doskorašnji defanzivni koordinator Fortinajnersa je rešen da promeni kulturu u ekipi. Napravljen je bedem ispred Rodžersa, ofanzivna linija čini se nikada jača. 

Tokom pauze nije se sedelo skrštenih ruku pa su angažovani ol pro levi tekl Tajron Smit, desni tekl Morgan Mozes i levi gard Džon Simpson. Na ovaj način generalni menadžer ekipe stavio je do znanja Rodžersu da će biti maksimalno zaštićen od sekova. Sa trkačem Brisom Holom koji je zdrav i spreman i hvatačem Geretom Vilsonom ovaj napad izgleda zaista dobro. U odbrani, sekonderi Džetsa koji predvodi mladi Sos Gardner možda deluje i najbolje u ligi ali i ostali igrači ne izgledaju loše. Defanzivni tekl Kvinen Džonson i pridošlica baš iz Fortinajnersa Džavon Kinlou pokazuju da je samo srce odbrane spremno na svaki izazov. Možda i najveće pojačanje ove sezone, uz povratak Rodžersa, je dolazak Hasona Ridika iz Filadelfija Iglsa- No. tu leži i najveći problem. Od dolaska u zeleni deo Njujorka Ridik želi bolje uslove u svom ugovoru pa se tako još uvek nije pojavio na treningu i biće neaktivan za ovu utakmicu.

Može li San Francisko jednu stepenicu više?

Dosta turbulenta predsezona za Fortinajnerse. Najbolji ofanzivni linijaš lige Trent Vilijams je tražio povećanje ugovora i nije se pojavljivao na treninzima.

Njega je sledio hvatač Brendon Ejuk koji je takođe tražio poboljšane uslove. Na sreću navijača a i uprave Fortinajnersa igrači su pristali da potpišu nove ugovore pa će tako ekipa ući u novu sezonu sa maltene istim timom. 

Glavni trener ekipe Kajl Šenahan će svoj napad najviše oslanjati na proverene snage, Kristijana Mekefrija, Dibo Semjuela, Brendona Ejuka i Džordža Kitla. Njih će predvoditi jedno od najvećih otkrovenja na poziciji kvoterbeka Brok Purdi.

Defanzivna linija Fortinajnersa u sezonu ulazi kao druga najbolja u ligi a vođaje Nik Bosa. Ove sezone na mesto sejftija se vraća veteran Talanoa Hufanga koji je u prvoj nedelji prošle sezone pokidao ligamente kolena. U svoju drugu sezonu ulazi i prošlogodišnji pik treće runde Žair Braun koji je označen kao igrač u usponu. Treba spomenuti i jednog od najboljih lajnbekera u ligi Freda Vornera koji je pravi lider na terenu.

Naša prognoza su plus poeni (margina je 43.5) kvota 1.96, a specijale na igrače odigrajte OVDE.

Ne propustite