Budućnost srpske atletike - Angelina Topić najbolji mladi sportista Evrope!

Autor: Nemanja Veljković
petak 30.09.2022.
22:35
Izvor: Sportske.net

Ponos Srbije!

SAS
SAS

Povezane vesti

Osvajačica bronzane medalje sa seniorskog šampionata Evrope u skoku uvis, Angelina Topić proglašena je za najbolju mladu sportistkinju Evrope za 2022. godinu u izboru Evropskih olimpijskih komiteta!

Nagrada ''Pjotr Nurovski'' dodeljuje se od 2010. godeljuje svake godine i nazvana je po tragično preminulom predsedniku Olimpijskog komiteta Poljske.

Angelina ima fenomenalnu sezonu iza sebe, te se sa pravom našla u odabranoj grupi od 5 finalista za ovu prestižnu nagradu. Na poslednje održanom Svetskom prvenstvu za juniore u Kaliju osvojila je bronzanu medalju sa skokom od 1,93 m, a već je na Evropskom prvenstvu za mlade u Jerusalimu osvojila i zlatno odličje. Ove godine nastupala i na Svetskom prvenstvu u dvorani u Beogradu gde je osvojila odlično 9. mesto.

U konkurenciji za nagradu bilo je još četvoro sportista: Italijan Filipo Bertoni (plivanje), Izraelka Darija Atmanova (ritmička gimnastika), Grkinja Sofija Dalidu (rvanje) i Britanka Andrea Spindolini-Sirjak (skokovi u vodu).

Prošle godine je naša atletičarka Adriana Vilagoš zauzela drugu poziciju u glasanju za nagradu, koju je osvojio rumunski plivač David Popovići, višestruki osvajač evropskih i svetskih zlata slobodnim stilom.

Ne propustite