Bronza za Angelinu!

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 21.08.2022.
20:56
Izvor: Sportske.net

Fantastičan rezultat!

EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA
EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

Povezane vesti

Naša mlada atletičarka Angelina Topić osvojila je 3. mesto na Evropskom prvenstvu u Berlinu. 

Angelina je uspešno prebrodila prvu visinu od 1,82 i to iz prvog pokušaja, baš kao i sve ostale finalistkinje, ali su već na sledećoj visini od 1,86 pojedine takmičarke imale problema poput Irine Geraščenko i Brit Verman, dok je naša 17-godišnja atletičarka bez problema prebrodila i ovu visinu. 

Usledila je visina od 1,90 što je Topić takođe preskočila iz prvog pokušaja, a da smo mogli da se nadamo medalji govorio je i podatak da je još samo tri takmičarke to uspelo (Marija Vuković iz Crne Gore, Jaroslava Mahučik iz Ukrajine i Irina Geraščenko iz Ukrajine).

Na kraju su na visinu od 1,93 otišle četiri pomenute takmičarke koje su odmah preskočile 1,90, potom Nemica Jungflajš, Holanđanka Verman, Lia Apostolovski iz Slovenije i Lejk Morgan iz Velike Britanije. 

Prosto je neverovatno da je naša mlada atletičarka (tek napunila 17), ostavila iza sebe Demirevu iz Bugarske i Valortigaru iz Italije koje nisu preskočile 1,90. 

Angelina i Marija su prve preskočile 1,93 iz prvog pokušaja, očigledno je bilo da će se boriti za medalju i jedna i druga. 

Brit Verman i Irina Geraščenko su još uspele da preskoče 1,93, dok je pravo da skače na 1,95 imala i Jaroslava Mahučik, velika favoritkinja na ovom takmičenju. 

Dakle, svega pet takmičarki su skakale na 1,95, Marija i Angelina su oborile prvi put, baš kao i Holanđanka i Geraščenko, dok je Jaroslava Mahučik odmah preskočila visinu.

Srpkinja i Crnogorka su i drugi put oborile 1,95, baš kao i Holanđanka i slabija Ukrajinka, a onda je Marija Vuković uspela da preskoči 1,95! Angelina Topić nažalost nije iako je bila veoma blizu, ali je osvojila bronzu pošto su i Brit Verman i Irina Geraščenko oborile na ovoj visini!

Na kraju, Marija druga, Ukrajinka prva. 

Ne propustite