Isinbajeva neće u Rio pod olimpijskom zastavom

Autor: Beta Beta
četvrtak 16.06.2016.
23:39
Izvor: Beta

Ruska atletičarka Jelena Isinbajeva rekla je da se neće takmičiti pod olimpijskom zastavom ako atletičari njene zemlje budu suspendovani sa Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru.

Povezane vesti

Ruski atletski savez je kažnjen zbog navodnog sistematskog dopinga, a Svetska atletska federacija (IAAF) bi sutra trebalo da odluiči da li će Rusiju vratiti u program Olimpijskih igara u Rio De Žaneiru.

Ako suspenzija ostane na snazi, Isinbajeva se neće takmičiti u Riju.

"Ako ceo ruski tim bude suspendovan, i ja ću biti suspendovana. Ako se takmičim, to će biti jedino pod ruskom zastavom", rekla je ruska skakačica s motkom, prenosi Bi-Bi-Si (BBC).

"Bilo je predloga da se takmičim pod zastavom Međunarodnog olimpijskog komiteta, ali to ne izgleda kao realna mogućnost", dodala je Isinbajeva, koja je osvojila zlatne medalje na Igrama 2004. i 2008. godine.

Jelena Isinbajeva, trostruka svetska šampionka, podržala je borbu protiv dopinga, ali je istakla da "čisti" sportisti ne treba da ispaštaju.

"Razumem da IAAF treba da pokrene snažnu akciju i iskoreni doping, ali mislim da nije fer 'čistim' ruskim sportistima zabraniti da se takmiče. Tokom 20 godina nikada nisam pala na doping testu, bilo u Kini, Sjedinjenim Američkim Državama ili bilo kojoj evropskoj zemlji", rekla je Isinbajeva.

Ne propustite

Komentari

2 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.

avatar
jv
Friday, 17.06.2016
15:15

Bravo! Tako se voli i postuje svoja zemlja. MOK je politicka organizacija, ovo nema veze sa sportom.

avatar
Danijella
Friday, 17.06.2016
02:54

U pravu je 100%