Ivana, poleti do medalje! (16.45)

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 07.03.2015.
13:26
Izvor: Sportske.net

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović nastupiće u subotu popodne u finalu skoka u dalj na dvoranskom Evropskom prvenstvu koje se ove nedelje održava u Pragu.

ass.org.rs

Povezane vesti

Nakon što je već u prvom skoku kvalifikacija ostvarila normu i obezbedila mesto u finalu, srpska atletičarka Ivana Španović ispunila je cilj koji je sebi zacrtala u petak ujutru.

Potrošnja energije u kvalifikacijama bila je minimalna a već pri prvom skoku Ivana je letela do linije od 6.76 metara što je bio najbolji rezultat u konkurenciji 22 učesnice.

"Kao i svaki put cilj nam je bio da potrošimo što manje energije u kvalifikacijama, pa sam zato jako zadovoljna, što sam već u prvoj seriji uspela da ostvarim normu. Vidimo se u finalu" izjavila je Španovićeva nakon jučerašnjeg uspeha.

Norma za plasman u finale iznosila je 6.65 metara a pored naše atletičarke uspela je da je ostvari još samo Nemica Tarum Mogunara koja je skokom od 6.72 postavila lični rekord.

Pored Ivane Španović i Nemice Tarum Mogunare u finalu će učestvovati još Elojz Leseur (Fra), Florentina Marinku (Rum), Melani Bauške (Nem), Alina Rotaru (Rum), Melis Kerin Mej (Tur) i Aiga Grabuste (Let).

Srpska atletičarka u današnje finale ulazi sa mnogo optimizma pošto iza sebe ima sjajnu sezonu ali i bronzanu medalju osvojenu na atletskom mitingu u Birmingemu na startu tekuće godine osvojenu skokom od 6.75 metara.

Recimo da Ivanin lični rekord u dvorani iznosi 6.92 metara a da je na Svetskom dvoranskom prvenstvu u Sopotu 2014. godine osvojila bronzanu medalju skokom od 6.77 metara. Najbolje rezultate u karijeri Španovićeva je ostvarila na SP u Moskvi gde je osvojila bronzu (6.82) i na prošlogodišnjem EP u Zirihu gde se okitila srebrom (6.81).

Za kraj, dodajmo i to da je pre samo dve nedelje Ivana Španović na mitingu u Malmeu stigla na korak od "magičnih" sedam metara ali njen skok od 699 cm nije priznat kao novi nacionalni rekord zbog specifičnih pravila.Ostaje nam da poželimo našoj sjajnoj atletičarki da u subotu poleti do sedam metara i da nam iz Praga donese što sjajnije odličje.

Srećno, Ivana!

Ne propustite

Komentari

1 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.

avatar
Barça el honor
Saturday, 07.03.2015
15:19

covek se zaljubi odmah u nju :)