Ivana, poleti do medalje! (16.45)

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 07.03.2015.
13:26
Izvor: Sportske.net

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović nastupiće u subotu popodne u finalu skoka u dalj na dvoranskom Evropskom prvenstvu koje se ove nedelje održava u Pragu.

ass.org.rs
ass.org.rs

Povezane vesti

Nakon što je već u prvom skoku kvalifikacija ostvarila normu i obezbedila mesto u finalu, srpska atletičarka Ivana Španović ispunila je cilj koji je sebi zacrtala u petak ujutru.

Potrošnja energije u kvalifikacijama bila je minimalna a već pri prvom skoku Ivana je letela do linije od 6.76 metara što je bio najbolji rezultat u konkurenciji 22 učesnice.

"Kao i svaki put cilj nam je bio da potrošimo što manje energije u kvalifikacijama, pa sam zato jako zadovoljna, što sam već u prvoj seriji uspela da ostvarim normu. Vidimo se u finalu" izjavila je Španovićeva nakon jučerašnjeg uspeha.

Norma za plasman u finale iznosila je 6.65 metara a pored naše atletičarke uspela je da je ostvari još samo Nemica Tarum Mogunara koja je skokom od 6.72 postavila lični rekord.

Pored Ivane Španović i Nemice Tarum Mogunare u finalu će učestvovati još Elojz Leseur (Fra), Florentina Marinku (Rum), Melani Bauške (Nem), Alina Rotaru (Rum), Melis Kerin Mej (Tur) i Aiga Grabuste (Let).

Srpska atletičarka u današnje finale ulazi sa mnogo optimizma pošto iza sebe ima sjajnu sezonu ali i bronzanu medalju osvojenu na atletskom mitingu u Birmingemu na startu tekuće godine osvojenu skokom od 6.75 metara.

Recimo da Ivanin lični rekord u dvorani iznosi 6.92 metara a da je na Svetskom dvoranskom prvenstvu u Sopotu 2014. godine osvojila bronzanu medalju skokom od 6.77 metara. Najbolje rezultate u karijeri Španovićeva je ostvarila na SP u Moskvi gde je osvojila bronzu (6.82) i na prošlogodišnjem EP u Zirihu gde se okitila srebrom (6.81).

Za kraj, dodajmo i to da je pre samo dve nedelje Ivana Španović na mitingu u Malmeu stigla na korak od "magičnih" sedam metara ali njen skok od 699 cm nije priznat kao novi nacionalni rekord zbog specifičnih pravila.



Ostaje nam da poželimo našoj sjajnoj atletičarki da u subotu poleti do sedam metara i da nam iz Praga donese što sjajnije odličje.

Srećno, Ivana!

Ne propustite