Ivana se bori za svetsko zlato - Kada i gde je TV prenos i koja je kvota na njen trijumf?

Autor: Darko Mitrović
nedelja 24.07.2022.
16:26
Izvor: Sportske.net

Noćas nema spavanja.

EPA-EFE/Etienne Laurent
EPA-EFE/Etienne Laurent

Povezane vesti

Svetsko atletsko prvenstvo u Oregonu ulazi u samu završnicu, a mi se nadamo da je naša najbolja atletičarka Ivana Vuleta najbolje ostavila za kraj.

Ona je juče izborila plasman u finale takmičenja u skoku udalj, ali je vetar pravio takmičarkama mnogo problema, pa je i Ivana dva puta prestupila i tek iz trećeg pokušaja, skokom od 6.65 metara uspela da ostvari rezultat koji je vodi u finale.

''Vetar u leđa stvarao je ogromne probleme svim takmičarkama, kao što ste mogli da vidite Ivanina prva dva skoka bila su preko sedam metara i dovoljno govore o njenoj spremnosti. Međutim, zbog vetra morali smo da menjamo zalet i u trećoj seriji idemo na sigurno'', rekao je Ivanin trener, Goran Obradović, a prenosi Srpski atletski savez.

Finale je na programu u noći između nedelje i ponedeljka, u 02.50h po srednjeevropskom vremenu, a TV prenos će biti emitovan na TV Arenasport Premium 1 kanalu.

AdmiralBet je odredio kvote za takmičenje u skoku udalj, prva favoritkinja je Malaika Mihambo sa kvotom 2.32, a kvota da će naša Ivana Vuleta osvojiti titulu svetske prvakinje iznosi 12.00.

Podsetimo, ona u karijeri ima dve bronze sa Svetskih prvenstava, osvajala ih je 2013. u Moskvi i 2015. u Pekingu. Takođe, osvojila je i dva svetska zlata, 2018. u Birmingemu i ove godine u Beogradu, ali to su bila dvoranska takmičenja.

Ne propustite