Ludo veče na SP u Beogradu - Senzacija u bacanju kugle, suze Kolašinca i Džejkobs ''munja''!

Autor: Darko Mitrović
subota 19.03.2022.
21:41
Izvor: Sportske.net

Oni koji su večeras prisustvovali takmičenjima u ''Areni'' imali su pregršt razloga za uživanje.

Beta/AP Photo/Petr David Josek
Beta/AP Photo/Petr David Josek

Povezane vesti

Najveće iznenađenje na Svetskom dvoranskom prvenstvu u atletici koje se održava u beogradskoj ''Štark Areni'' priredio je večeras Brazilac Darlan Romani koji je postao novi šampion sveta u bacanju kugle!

On je ostvario rezultat od 22.53 metra, čime je nadmašio najvežeg favorita i aktuelnog olimpijskog šampiona Rajana Krauzera, koji večeras nije mogao dalje od 22.44 metra, što mu je bilo dovoljno za srebro, a bronza je pripala Tomašu Volšu sa 22.29 metara.

Nažalost, naš Asmir Kolašinac nije ostvario željeni rezultat, njegov najduži hitac bio je 20.64 metra, što mu je bilo dovoljno za 11. mesto. Očekivao je više pred domaćom publikom, nadao se da može preko 21 metra, s obzirom da mu je rekord karijere 21.58, pa je po završetku takmičenja i zaplakao.

Uzbudljivo veče u ''Štark Areni'' krunisano je trkom sprintera na 60 metara, a najbrži je bio italijanski predstavnik Marsel Džejkobs koji je ovu stazu pretrčao za 6.41 sekundu i osvojio titulu prvaka sveta. Koliko je trka bila neizvesna i dramatična govori i podatak da je drugoplasirani Amerikanac Kristijan Kolman bio sporini za tri dela hiljaditinke! Treće mesto i bronzanu medalju je osvojio još jedan Amerikanac Marvin Brejsi sa 6.44 sekunde.

Ne propustite