Objavljen kalendar takmičenja u Dijamantskoj ligi

Autor: Beta Beta
utorak 24.11.2020.
20:28
Izvor: Beta

Takmičenje u Dijamantskoj ligi trebalo bi sledeće godine da počne atletskim mitingom u Rabatu, u Maroku 23. maja, saopštili su danas organizatori.

Beta/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

Dijamantska liga objavila je danas raspored od 14 atletskih takmičenja za narednu godinu, uz završni dvodnevni miting koji će se održati u septembru u Cirihu.

"Raspored je u ovoj fazi privremen i podložan je promenama u zavisnosti od globalne zdravstvene situacije u 2021. godini", navodi se u saopštenju.

Takmičenje u Dijamantskoj ligi trebalo bi da počne 23. maja u Rabatu (Maroko), a pet dana kasnije predviđeno je da se održi miting u Dohi (Katar).

U Rimu (Italija) će se atletičari takmičiti 4. juna, šest dana kasnije u Oslu (Norveška), za 4. jul planiran je miting u Stokholmu (Švedska), a pet dana kasnije u Monaku.

Atletski miting u Londonu (Velika Britanija) održaće se 13. jula, a zatim sledi mesec dana pauze u Dijamantskoj ligi zbog Olimpijskih igara, koje bi u Tokiju trebalo da počnu 23. jula.

Takmičenje u Dijamantskoj ligi nastaviće se 14. avgusta u Šangaju (Kina),  zatim sledi miting u Judžinu (SAD) 21. avgusta, kao i u Kini 22. avgusta, ali još nije odredjeno gde će se takmičenje održati.

Atletičari će se 26. avgusta takmičiti u Lozani (Švajcarska), dva dana kasnije u Parizu (Francuska), a 3. septembra u Briselu (Belgija). Veliko finale održaće se 8. i 9. septembra u Cirihu (Švajcarska).

Baner

Ove godine takmičenja u Dijamantskoj ligi uglavnom su bila otkazana zbog pandemije korona virusa. Mitinzi su se održali samo u Monaku, Rimu, Stokholmu i Dohi, uz tri egzibicije u Oslu, Briselu i Lozani.

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.