Pazarci dočekali Bibića: ''Ovo je tek početak!''

Autor: Darko Mitrović
utorak 07.03.2023.
21:04
Izvor: Beta

Zaslužio je ovakav doček posle sjajnog nastupa na dvoranskom EP.

Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

Nekoliko stotina Novopazaraca dočekalo je danas osvajača bronzane medalje u disciplini 3.000 metara na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Istanbulu Elzana Bibića.

"Izuzetno mi je drago kad vidim da imam ovoliku podršku. Ovo je ogroman uspeh i nadam se samo podstrek za sledeće velike izazove. Medalja je dokaz da samo treba da se usmerimo ka najvećim takmičenjima, gde su cilj visoki plasmani. Mislim da je ovo samo početak", rekao je Bibić.

Atletskog reprezentativca Srbije i članove njegovog tima ugostio je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.

"Istorijski rezultat iza kojeg stoje veliki rad i odricanje. Čestitam Bibiću, njegovoj porodici i timu. On je primer sportistima i omladini, a mi smo tu da stvorimo uslove da se snovi ostvare. Nastavićemo da podržavamo sportiste, posebno vrhunske. Oni su najbolji ambasadori grada i države", ocenio je Biševac.

Trener Rifat Ziljkić rekao je da je medalja iz Istanbula njemu najdraža u karijeri.

"Mnogi su mislili da ne možemo da stvorimo seniora za veliku medalju. Radostan sam i ponosan što smo uzeli evropsko odličje, posle toliko državnih i balkanskih rekorda, evropskih i svetskih medalja u mlađim kategorijama. Rezultate smo imali, a sada su tu i medalje", naveo je Ziljkić.

Selektor atletske selekcije Srbije Edin Zuković izrazio je zadovoljstvo nastupom reprezentativaca u Istanbulu.

"Najveću radost donela nam je Bibićeva medalja. Obradovala je sve poklonike sporta u Srbiji. Nastavili smo kontinuitet. Srbija je prošle godine osvojila 19 medalja na velikim takmičenjima. Sada smo krenuli sa bronzama Bibića i Ivane Vulete, a malo sreće nedostajalo je Angelini Topić", zaključio je Zuković.

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.