Perković: "Krug je bio malo prebrz"

Autor: Beta Beta
utorak 25.08.2015.
23:59
Izvor: Beta

Najbolja hrvatska atletičarka Sandra Perković rekla je danas, nakon osvajanja srebrne medalje u bacanju diska na Svetskom prvenstvu u Pekingu, da je zadovoljna iako nije odbranila titulu prvakinje osvojenu pre dve godine u Moskvi.

Beta/AP Photo/Osama Faisal
Beta/AP Photo/Osama Faisal

Povezane vesti

Najbolja hrvatska atletičarka Sandra Perković rekla je danas, nakon osvajanja srebrne medalje u bacanju diska na Svetskom prvenstvu u Pekingu, da je zadovoljna iako nije odbranila titulu prvakinje osvojenu pre dve godine u Moskvi.

"Takmičenje je bilo teško za mene. Bila sam u jako dobroj formi, ali danas nisam mogla da je prikažem. Ponekad nije dobro biti u dobroj formi, disk je bio prebrz i nije hteo da prođe kroz mrežu, a znam da bi svaki hitac, da je prošao mrežu, bio jako dalek. Kada neko u mojoj poziciji dođe na veliko takmičenje, tada ne može da kalkuliše, ali u drugoj seriji sam išla na sigurno, pa je disk otišao previše levo što, takođe, nije bilo dobro", rekla je Perkovićeva.

Perkovićeva je danas osvojila srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu u Pekingu. Ona je najbolji hitac imala u poslednjoj seriji - 67 metara i 39 centimetra. 

"Kada sam u šestoj seriji bila na četvrtoj poziciji, to je bila najgora moguća situacija. Tada sam rekla sama sebi: 'OK, stvari stoje tako kako jesu, ali bez medalje ne možeš kući'. Bacila sam u takvoj situaciji 67 i po metara, pa možete samo da zamislite što sam mogla u prvih pet", navela je Perkovićeva, prenosi Hina.

Zlatnu medalju osvojila je 25-godišnja Kubanka Denija Kabaljero, koja je već u prvoj seriji bacila disk do 69,28 metara, što je bilo nedostižno za konkurenciju.

Kabaljerova je u Peking stigla s najboljim rezultatom sezone (70,65 metara), a da joj je ovo najbolja godina u karijeri potvrđuje i da je svih svojih 10 najboljih hitaca izvela upravo u 2015. U finalu je izvela svoj treći najbolji hitac u karijeri.

"Moram da čestitam Deniji koja je fantastično otvorila takmičenje. Nisam se prepala, srce je želelo zlato, ali nakon svetskog srebra ne mogu da budem tužna. Izgleda da smo Blanka Vlašić i ja tragičarke 'Ptičjeg gnijezda', došle smo ovde u najboljoj formi, a vraćamo se sa srebrima. Ali, ako je to najgore što može da nam se dogodi, neka", rekla je Perkovićeva.

Ona je imala problema s izbačajem tokom čitavog takmičenja, u prvoj, trećoj i petoj seriji njen disk je završavao u mreži s desne strane, baš kao i dva hica tokom zagrevanja.

U drugoj seriji je bacila 65,35 metara, u četvrtoj 65,37. Ipak, u poslednjoj seriji smogla je snage za najbolji hitac od 67,39 metara koji joj je doneo srebro.

"Trener mi je rekao da su svi hici koje sam bacila tehnički bili savršeni. Jednostavno, krug je bio malo prebrz. To su ti hici koji imaju jako veliku silu koji 'izvuku' disk stotinku ranije. Da je disk izašao stotinku kasnije, pogodio bi sektor i išao bi jako daleko... Još sam juče imala i temperaturu što me je malo i omelo, ali danas sam se probudila sveža, odmorna i voljna i najvažnije mi je da sam dala sve od sebe", zaključila je Perkovićeva.

Ona pored zlata iz Moskve i srebra iz Pekinga, ima zlato s Olimpijskih igara u Londonu 2012, kao i titule evropske prvakinje.

Ne propustite

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Krešo Arsenal
Wednesday, 26.08.2015
00:05

ma zena je cudo,pa mora nekad biti 2..sta sad i srebro nije dovoljno na sp